Jesse Mustonen auttoi kipua uhmaten joukkueensa voittoon

Toisen erän törmääminen kilpakumppaniin ja kaatuminen verottivat Jesse Mustosen suoritusta, mutta siitä huolimatta suomalainen pystyi auttamaan joukkueensa voittoon.

Speedwayn Allsvenskan jatkui Valsarnan osalta huippuottelulla, kun vieraaksi Tallhultin speedwystadionille saapui Team Rapid Eskilstunasta. Ottelu oli juuri niin kova ja tasainen, kuin ennakkoon odotettiin. Viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli tasan 42-42. Siinä kotijoukkueen Tomas Jonasson ja Victor Palovaara ajoivat komean 5-1 voiton Team Rapidin Daniel Hendersonista ja Linus Eklöfistä ja näin voitto kotijoukkueelle pistein 47-43.

Jesse Mustosen kilpailuun mahtui tapahtumia. Avauserässä varkautelainen ajoi toiseksi. Toisessa erässä ekapäässä Jesse osui yhteen vastustajan kanssa ja kaatui. Uusintaan mies lähti kipua uhmaten, mutta pisteitä ei tullut. Viimeisestä kolmesta erästä Jesse ajoi kaksi voittoa ja yhden viimeisen sijan. Yhteensä pisteitä kertyi kahdeksan.

– Oli tasainen ja kova ottelu. Hieno ja tärkeä voitto otettiin. Joukkue ajoi jälleen vahvasti. Oma kisa oli ihan hyvä. Toisessa erässä osuin ekapäässä yhteen Brobergin kanssa ja kaaduin. Ei siinä muuta kuin hammasta purren uusintaan. Viimeisen erän voitto oli hieno suoritus. Kroppa on nyt kipeä kaatumisen jäljiltä, mutta eiköhän siitä levolla selviä, kommentoi Jesse illan kilpailuaan.

Voiton myötä Valsarna on Allsvenskanin kärjessä. Jessen kausi jatkuu tulevana sunnuntaina maaradan MM-challengessa Tsekin  

Pardubicessä.

Tulokset:

Valsarna 47

Tomas Jonasson 13

Victor Palovaara 12

Jesse Mustonen 8 (2,0,3,0,3)

Jonathan Ejnemark 7

Alexander Woentin 7

Jeremia Thelaus 0

Team Rapid 43

Daniel Hendersson 12

Linus Eklöf 8

Joel Kling 7

Rasmus Broberg 6

Johannes Stark 5

Joel Kling 5

Maximilian Belsing 0

Teksti ja kuva Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusin numero