Jerezin perjantai Ducatin ja Hondan kaksintaistelua

Perjantain nopein Jerezissä oli Danilo Petrucci. Kuva: motogp.com.

MotoGP-kauden Euroopan osuus alkaa tänä viikonloppuna Espanjan Jerezissä. Perjantain harjoitusten perusteella odotettavissa on jälleen jännittävää taistelua, johon lisämausteensa saattaa tuoda iltapäivällä kohoava radan lämpötila.

Moto3-luokan tuloslistojen kärjestä löytyi perjantain harjoitusten jälkeen SIC58 Squadra Corsen kaksikko Niccolo Antonelli ja Tatsuki Suzuki, jotka olivat ensimmäisessä harjoitussessiossa vasta sijoilla 21 ja 26. Kolmanneksi nopein oli Sama Qatar Angel Nieto -tiimin Raul Fernandez.

Ensimmäisen harjoituksen nopein, John McPhee (Petronas Sprinta Racing), kaatui toisessa harjoituksessa, eikä onnistunut parantamaan aikaansa, skotin sijoitus yhdistetyissä tuloksissa oli neljäs. Can Öncü (Red Bull KTM Ajo) oli yhdistetyissä tuloksissa sijalla 23, karvan yli sekunnin Antonellia hitaampana.

Moto3-luokan perjantain yhdistetyt tulokset:
1. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse)
2. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse)
3. Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto)
4. John McPhee (Petronas Sprinta Racing)
5. Aron Canet (Sterilgarda Max Racing)
6. Romano Fenati (VNE Snipers)
7. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3)
8. Tony Arbolino (VNE Snipers)
9. Riccardo Rossi (Kömmerling Gresini Moto3)
10. Dennis Foggia (SKY Racing Team VR46)

Moto2-luokassa ani harva kuljettaja onnistui parantamaan aikaansa iltapäivän auringon paahteessa, joten ensimämisen harjoituksen ajat olivat yhdistetyissä tuloksissa valttia. Perjantain nopein oli Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up) ennen Red Bull KTM Ajo -kaksikkoa Brad Binder ja Jorge Martin.

Toisessa harjoituksessa nopein oli Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP), yksi harvoista aikaansa parantaneista, perässään Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) sekä Navarro, joka kaatoi pyöränsä toisen session lopussa. Ajon tiimin kaksikosta Binder ei onnistunut löytämään iltapäivän nousevissa lämpötiloissa toimivia säätöjä ja Martin kaatoi pyöränsä toisen session alussa, toisen harjoituksen tuloksissa sijoitukset olivat 12. ja 21.

Moto2-luokan perjantain yhdistetyt tulokset:
1. Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up)
2. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo)
3. Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo)
4. Tom Lüthi (Dynavolt Intact GP)
5. Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG)
6. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS)
7. Augusto Fernandez (FlexBox HP 40)
8. Tetsuta Nagashima (ONEXOX TKKR SAG)
9. Luca Marini (SKY Racing Team VR46)
10. Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP)

MotoGP-luokassa nähtiin Ducatin ja Hondan kaksintaistelu. Aamupäivän nopein oli Marc Marquez (Repsol Honda), mutta iltapäivällä valta vaihtui, kun Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) onnistui kellottamaan 0,012 sekuntia Marquezin aamun aikaa nopeamman kierroksen. Kolmanneksi nopein oli Mission Winnow Ducatin Andrea Dovizioso ja kautensa mollivoittoisesti aloittanut Jorge Lorenzo (Repsol Honda) oli lupauksia herättävästi perjantain neljänneksi nopein.

MotoGP-luokan perjantai oli jälleen totutun tasainen, mikä lupaa jännittävää moottoriurheiluviikonloppua, luokan 24 kuljettajasta 19 mahtuu sekunnin sisään. Myös lauantain harjoituksessa on panosta, sillä esimerkiksi Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha) on perjantain jälkeen sijalla 16, ja jos sijoitus ei parane, joutuu Tohtori hakemaan vauhtia ensimmäisestä aika-ajosta. 

MotoGP-luokan perjantain yhdistetyt tulokset:
1. Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati)
2. Marc Marquez (Repsol Honda)
3. Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati)
4. Jorge Lorenzo (Repsol Honda Team)
5. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol)
6. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha)
7. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu)
8. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT)
9. Stefan Bradl (Team HRC)
10. Jack Miller (Pramac Racing)

Jerezin täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-palvelusta.

Kolmannet harjoitukset käynnistyvät Jerezissä lauantaina kello 10.00 ja aika-ajot 13.35 Suomen aikaa. Sunnuntaina kilpailulähdöt aloittaa Moto3-luokka ja lähtövalot sammuvat klo 12.00 Suomen aikaa.

Uusin numero