Jerezille jatkosopimus, mutta Barcelona ja Valencia ovat vaaravyöhykkeellä MotoGP-kartalla

Dornan päällikkö Carmelo Ezpeleta vahvisti Madridissa, että perinteikäs Jerez pitää pintansa MotoGP-kartalla myös vuonna 2013. Ezpeleta vahvisti tosin samalla, että ensi vuonna sarjassa ajetaan vain kolme MM-osakilpailua Iberian niemimaalla.

Espanjasta Jerezin osalta saleteilla on pitkän sopimuksen omaava Motorland Aragon, mutta jo tässä vaiheessa voidaan pitää lähes selviönä, että Portugalin Estoril saa heittää tämän vuoden jälkeen hyvästit MotoGP:lle.

Eräänlainen pudotuspelitaistelu käydään tämän myötä Barcelonan ja kauden perinteisen päätösosakilpailun estradin Valencian välillä. Tiettävästi Barcelona on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ainakin hieman niskan päällä Valenciaan nähden.

Kauden aikaisempi alku Intiassa?

Vuoden 2013 GP-kalenterin yllä leijuu myös muita kysymysmerkkejä.

Ezpeleta vihjaisi Madridissa, että kauden alku voi aikaistua nykyisestä. Tänä vuonna sarja jyrähti käyntiin Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa 8. huhtikuuta.

Qatarin kantilta katsottuna kauden avausta on vaikea aikaistaa siellä vallitsevien lämpötilojen vuoksi.

Katseet saattavatkin siirtyä Intiaan ja Delhin Buddh-radalle, jossa ei ole suuremmin vaaraa liian alhaisista lämpötiloista maaliskuun loppupuolellakaan.

Myös logistiikan kannalta ratkaisu olisi luonteva lähdettäessä liikkeelle Intiasta ja siirryttäessä sieltä Qatariin ennen paluuta Eurooppaan ja Jereziin.

– Tämä on oikean suuntaista ajattelua, vinkkasi Ezpeleta kommentoimatta sen enempää tilannetta.
 

Uusin numero