Jenny Ruokolainen valittiin European Talent Cupiin

Jenny Ruokolaisella on edessään huikea mahdollisuus lyödä läpi kansainvälisille areenoille. Kuva: Track Punk Racing
16-vuotias Jenny Ruokolainen valittiin erittäin kovatasoiseen European Talent Cup -ratamoottoripyöräsarjaan. Kyseessä on yksi kovatasoisimmista Moto3-sarjoista maailmalla.

European Talent Cup -sarjaa on ajettu vuodesta 2017 lähtien ja sen suosio on kasvanut erittäin nopeasti. Viime vuonna kilpailuihin oli ilmoittautuneita jopa yli 50 kuljettajaa, joista aika-ajojen perusteella 44 pääsi kilpailuun. Tämä on maksimimäärä ratakapasiteetin mukaisesti. Sarjan suuren suosion takia kaudelle 2019 osallistujat valittiin hakemusten perusteella. Sarjaa ajetaan Hondan Moto3 NSF250R-pyörillä ja kilpailut järjestetään pääsääntöisesti Espanjassa, mutta ensimmäinen kilpailu on Portugalissa.

Jenny Ruokolainen on ajanut kilpaa jo seitsemän vuotta ja hän on voittanut Fin Moriwaki Cupin mestaruuden viimeisenä kahtena vuotena (2017 ja 2018). Sarjassa kisataan 250-kuutioisella Moriwaki-pyörällä. Nyt Ruokolainen tähtää ulkomaille ja pyrkii löytämään lisää vauhtia sieltä.

– Sijoituksellisia tavoitteita minulla ei sarjaan ole, koska taso on siellä niin kova ja on hankalaa hypätä suoraan Suomen sarjasta niin kovatasoiseen sarjaan. En ole aikaisemmin ajanut kilpaa ulkomailla, joten tämä on minulle aivan uusi kokemus, kertoo Ruokolainen.

Jenny Ruokolainen vei nimiinsä Suomen Moriwaki Cupin vuosina 2017 ja 2018. Kuva: Track Punk Racing
Ruokolainen lähtee kilpailemaan European Talent Cupiin Track Punk Racing -tiimissä. Ulkomailla kilpaileminen on myös tiimille uusi kokemus.

– Sarja on todella hyvä paikka oppia uutta ja kehittyä kuljettajana. Muut kuljettajat ovat todella nopeita ja kokeneita, mutta on hienoa päästä ajamaan heidän seurassaan ja yrittää kehittyä paremmaksi, iloitsee Ruokolainen.

European Talent Cup -sarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Estorillin radalla Portugalissa. Sitä ennen Ruokolaisella on tarkoituksena saada vielä testipäiviä Moto3-pyörällä Espanjassa.

Teksti: Jenny Ruokolaisen tiedotus

Uusin numero