Jarno Saarista muisteltiin nimekkäällä joukolla Ahvenistolla

Yksi kuuluisimmista Ahvenistolla ajetuista kaksipyöräisten kilpailuista oli kansainvälinen FIM-Prize osakilpailu, jota mukaillen myös  tapahtuma vietiin läpi. Radalla nähtiin pyöriä luokissa 50-125cc, 250cc, FIM-prize 350-750cc, kansallinen superbike 750-1200cc ja sivuvaunut.

Saarisen leski, Soili Karme, joka kiersi aikanaan MM-sirkuksen mukana Jarnon tiimin tärkeänä osapuolena, toimi tapahtuman suojelijana.

– Täällä on mukavaa vanhaa nostalgiaa. Tämä tapahtuma merkitsee paljon, se on todella iso kunnianosoitus Jarnolle ja olen siitä erittäin mielissäni. Jopa hänen päämekaanikkonsa Vince French oli kutsuttu paikalle Englannista. Olen nähnyt täällä niin paljon tuttuja etten ehdi edes kaikkien kanssa puhua, Karme totesi.

Radalla nähtiin myös Jarnon veli Jari Saarinen, joka niinikään oli otettu hienosta tapahtumasta.

– Tämä on hieno juttu, että tällainen tapahtuma järjestettiin. Se on suuri kunnianosoitus Jarnolle. Ei sanoin osaa kuvailla, on se niin hienoa, Saarinen kiitteli.

Jarnon kanssa kilparatoja kiertänyt Matti Salonen muisteli ystäväänsä lämmöllä.

– Totta kai haikein mielin muistelen Jarnoa täällä, ajettiinhan me monta vuotta yhdessä, mutta siitä on sitten maailma mennyt etteenpäin kamalasti ja onneksi ollaan saatu hengittää tässä, etenkin Pyynikin valtiaana tunnettu Salonen kertoili.

Mies nautti selvästi päästessään taas vetämään Ahveniston mutkikkaalle radalle.

– Hienolta se tietysti tuntui, kun ajaa saa. Kuudeskymmenes kesä on menossa pyörän päällä ja 55 vuotta on ensimmäisestä Ruissalon ajosta. Niin kauan ajetaan, kunnes se kielletään, Salonen naureskeli.

Tapahtumassa nähtiin myös kaksi MM-mitalistia, kun Saarisen kollegat Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen päästelivät pitkästä aikaa Ahveniston radalla.

– Hullulta tuntui hiljaa ajaa, mutta on se vaan höpsöä ollut, kun siellä on joskus kovaakin ajettu. Hullun hommaa, Tepi Länsivuori veisteli tuttuun tyyliinsä.

Pentti Korhonen kiitteli tapahtuman järjestelyitä.

– Kyllähän tämä on tapahtumana mukava, että Suomeen on tällainen saatu. Yleisöä olisi voinut olla hieman enemmän, mutta tänä viikonloppuna on niin paljon yhteensattumia, kun Heinolassa on enduron ja Laukassa F2-veneiden MM-osakilpailu ja kaikkea muuta ympäriinsä, niin joka paikkaan ei tietysti riitä yleisöä. Kaiken kaikkiaan täällä on ollut mielenkiintoista nähdä vanhoja vehkeitä ja vanhoja kuskeja, mekaanikkoja ja ulkomaalaisiakin on ollut mukavasti mukana.

Niinikään Eero Hyvärinen nautiskeli Ahveniston tunnelmasta.

– Ihan mukavaahan siellä oli ajaa pitkästä aikaa. Rata on edelleen mukava, tämä on paras rata minun mielestäni Suomessa, viimeksi Ahvenistolla vuonna 1984 ajanut Hyvärinen iloitsi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero