Jarno Saarinen Minimoto GP-kilpailu crossin SM-kerhokisan yhteydessä

Motocrossin kerhojoukkuekilpailussa ratkaistaan Suomen parhaan seuran titteli 20.-21. syyskuuta. Aikuisten luokissa ajetaan Suomen mestaruudesta ja alle 15-vuotiaiden luokissa epävirallisesta mestaruudesta.

Tänä vuonna kilpailu järjestetään Honkajoella, missä on SM-määritykset täyttävä ja raskas hiekkarata sekä upeat puitteet asvalttivarikosta ja huoltorakennuksesta lähtien. Kilpailun isäntä on Turun Moottorikerho (TMK), jolla ei ole omaa rataa.

TMK tekee kilpailun osalta yhteistyötä Pesämäen Moottoriurheilukeskuksen kanssa. Pesämäki on TMK:lle tuttu muun muassa useilta ajoleireiltä.

Kerhojoukkuekilpailu on perinteisesti koonnut kauden päätteeksi kaikkien ikäryhmien parhaat mukaan, aina MM-sarjaa kiertävistä kuljettajista lähtien.

Tällä kertaa osallistumassa ovat muun muassa MM-sarjassa ammatikseen ajava Suomen ykköscrossari Harri Kullas sekä EM-sarjassa kilpaileva Santtu Tiainen. Kummatkin edustavat Siilinjärven Vesaa.

– SM-joukkuekisa on yksi hienoimmista tapahtumista Suomessa. Silloin ajetaan kaksi päivää hyvää kisaa ja pääsee hengailemaan kavereiden kanssa. Olimme viime vuonna lähellä voittoa, joten tänä vuonna yritämme uudestaan. Kilpailu houkuttelee joka vuosi paljon kuskeja ja kerhoja, mikä kertoo varmasti arvostuksesta. Kyseessä on yleensä vuoden isoin kisa SM-tasolla, Kullas kertoo.

Hyvää valmistautumista
MM-joukkuekilpailuun

Viikko SM-kerhojoukkuekilpailun jälkeen ajetaan Latvian Kegumsissa MM-maajoukkuekilpailu. Kaksoiskansalaisuuden omaava Kullas edustaa tänä vuonna Viroa. Suomen maajoukkueen muodostavat puolestaan Tiainen sekä Helsingin Moottorikerhon Ludde Söderberg ja Henric Stigell.

Olettavasti he kaikki ovat mukana SM-kerhojoukkuekilpailussa, mikä toimii samalla erinomaisena harjoitteluna maailman arvostetuinta kilpailua silmällä pitäen.

– Meillä on varmasti hyvä joukkue ja itse pääsen vetämään vielä yhden tehotreenin ennen MM-maajoukkuekisaa. Mäntyharjulla oli viime vuonna upea SM-joukkuekisa hienossa kelissä. Taistelu oli kovaa ja yleisöllä oli varmasti nähtävää. Toivottavasti myös tänä vuonna ovat sääolot kohdallaan, jolloin saadaan varmasti hyvät ”kapinat” aikaiseksi Honkajoella, Tiainen ennakoi.

Kerhojoukkuekilpailun isäntäseura Turun Moottorikerho (TMK) on mukana kummankin ikäryhmän mittelössä. TMK:n SM-joukkueen ykkösnimenä on raisiolainen Miro Lehto, joka on tällä hetkellä MX1-luokan SM-sarjassa kuudentena.

– Kyseessä on kovatasoinen kisa, jonka merkitystä nostaa SM-arvo. Henkilökohtainen SM-menestys on monelle korkeammalla, mutta joukkuetulos on silti arvossaan. Joukkueemme ei todennäköisesti taistele tällä kertaa mitaleista, mutta kyllä kisassa pitää silti olla mukana. Kauden viimeiseen kilpailuun jaksaa aina tsempata ja mukana on se viimeinen extralataus, Lehto painottaa.

TMK yhdistää
sulavasti kaksi eri lajia

Pesämäessä ajetaan kerhojoukkuekilpailun yhteydessä kilpaa myös asvaltilla, kun karting-radan täyttävät Minimoto-, Minisuper- ja MiniGP-luokat.

Kahdessa ensiksi mainitussa ajetaan kansallinen kilpailu, mutta MiniGP-luokassa Suomen Cup -osakilpailu. Kilpailun nuorimmat kuljettajat ovat seitsemänvuotiaita.

Jarno Saarinen Minimoto GP ajetaan sunnuntaina 21. syyskuuta, mutta jo lauantaina on kilpailussa käytettävällä karting-radalla harjoituspäivä.

TMK yhdistää kaksi eri lajia samaan tapahtumaan tuodakseen viikonloppuun lisää katsottavaa yleisölle.

Samalla asvalttilajien näkyvyys kasvaa, kun motocrossväki pääsee seuraamaan naapurilajia. Minimoto GP-päivään odotetaan 40 kuljettajaa, joista reilu kymmenen saapunee Turun alueelta.

 

Uusin numero