Järf suvereeni Suomen mestari

Paikallisen suuruuden Tomi Tanin jäätyä kilpailusta pois loukkaantumisen vuoksi oli useampi kuljettaja tyrkyllä himmeämmille mitaleille.

Alkuerissä vaasalainen Järf oli odotetusti aivan omaa luokkaansa. Viisi erävoittoa ja maksimipistein 15 mies selvisi suoraan finaaliin. Toisena miehenä suoraan finaaliin selvisi pienoinen yllättäjä, P-KMK:n Mikko Jetsonen 12 pisteellä.

Semifinaaliin tiensä raivasivat vahvasti ajanut Timo Kankkunen 11 pisteellä, sekä yhdeksän pistettä ajaneet Tomi Norola ja Erkki Aakko.

80- ja 90-luvun maajoukkuekuljettaja Aakko teki paluun kilparadoille vuosien tauon jälkeen ja esiintyi edukseen. Viimeisenä semifinaaliin selvisi kahdeksan pistettä kerännyt Janne Vilponen.

Semifinaalissa Aakko oli vahvasti menossa finaaliin, mutta epäonnekseen mies kaatui ja tuli hylätyksi. Uusinnasta paikan finaalissa ajoivat Kankkunen ja Norola. Vilponen tuli maaliin kolmantena.

Finaalissa Järf oli täysin omaa luokkaansa ja voitti kolmannen peräkkäisen suomenmestaruutensa. Kankkunen kukisti kovassa hopeataistossa niukasti seuratoveri Jetsosen.

– Hyvä kisa, tulokseen pitää olla tyytyväinen. Ainahan mestaruus lämmittää. Taas oli ylimääräistä ohjelmaa, kun ensimmäisen erän jälkeen takaiskari vaurioitui ja yksi erä piti ajaa lainapyörällä. Mekaanikko Mikko Rahkolle taas suuret kiitokset, loistavaa työtä. Kisa koostuu monesta palasesta ja niiden kaikkien pitää olla kohdallaan, jotta tulosta syntyy, toteaa tyytyväinen mestari Järf.

– Ihan kaikkea ei tarvinnut tänään peliin pistää, tarvittaessa olisin pystynyt kiristämään tahtia. Pystyi järkevästi ajamaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna käynnistyvään MM-sarjaan, jatkaa Järf.

Jääspeedwayn SM-finaali 24.1. Joensuu:
 1. Mats Järf VaMK 15+3
 2. Timo Kankkunen P-KMK 11+3+2
 3. Mikko Jetsonen 12+1
 4. Tomi Norola 9+2+0
 5. Janne Vilponen A-SMP 8+1
 6. Erkki Aakko OMK 9+d
 7. Jouni Seppänen PirMM 8
 8. Mika Kastren P-KMK 7
 9. Christer Biskop P-KMK 7
10. Markku Weckman MP-tuki 7
11. Henri Pekkala OMK 6
12. Matti Hanninen OMK 5
13. Jarmo Malinen TSMU 5
14. Jensu Budden Saksa 3
15. Rami Systä P-KMK 3
16. Matias Rantala PirMM 2
17. Mika Helin FMS 0

Uusin numero