Järf ajoi sisukkaasti jatkoon MM-karsinnasta

Hallitseva  Suomen mestari Järf on tällä kaudella ollut hyvässä vireessä ja häneltä oli lupa odottaa kovaa suoritusta. Eikä vaasalainen odotuksia pettänyt.

Kahdesta ensimmäisestä erästä tuli kakkossijat molemmista. Kolmannen eränsä mies voitti ja tässä vaiheessa kaikki näytti hyvälle.

Neljännessä erässä jääspeedway näytti rajun luonteensa. Armottomassa taistelussa pisteistä Järfin pyörän takajousitus löi pohjaan ja sen seurauksena mies lensi radan reunavalliin.

Onneksi mies pystyi jatkamaan kilpailua ja viimeisessä erässä vaasalainen gladiaattori näytti sisunsa ajaen komean erävoiton. Alkueristä kertyi pisteitä kymmenen ja se riitti kahdeksan parhaan semifinaaleihin ja jatkoon.

Semifinaalissa Järf kävi kovan taiston Tsekin Antonin Klatovskyn kanssa, mutta tämä saavutti ruutulipun niukasti ennen suomalaista. Näin Järfin loppusijoitus komeasti kuudes ja paikka ensi lauantain Challengessa oli saavutettu.

– Kova kilpailu oli, ei tämä koskaan helppoa ole. MM-jatkopaikasta kun ajetaan niin kaikki ajaa kovaa ja ihan maksimeilla mennään. Kisa meni hyvin, vaikka neljännen eräni kaaduin. Kova yritys huonolla radalla hieman kostautui, kun takajousi pohjasi. Siitä lensin penkkaan. Onneksi pystyin vielä viimeisen erän ajamaan ja sen voittamaan niin jatkopaikka oli selvä, kommentoi Järf kilpailuaan.

– Semifinaalissa Klabo (Klatovsky) oli vähän parempi. Mutta kuudenteen sijan olen ihan tyytyväinen. Kroppa on nyt aika kipeä kaatumisen jäljiltä. Nyt pitää ottaa iisisti ja saada paikat kuntoon Itävaltaa varten, jatkaa Järf.

Suomen toisen edustajan Vilposen kilpailusta sen sijaan tuli pannukakku. Mies vetäytyi kolmen nollaerän jälkeen kilpailusta tekniikan pettämisen vuoksi.

Suurimmat ennakkosuosikit pitivät Strömsundissa pintansa. Itävallan Franz Zorn voitti ennen alkueristä maksmipisteet ajanutta Venäjän Vitaly Khomitsevichia. Klatovsky ajoi kolmanneksi ja Saksan Hans Weber hieman yllättäen neljänneksi.

Kilpailusta 8+2 jatkaa ensi lauantaina Itävallan St Johannissa ajettavaan Challengeen. Sieltä kahdeksan parasta lunastavat paikan MM-sarjaan.

Tulokset Strömsund 17.1.2015:
  1. Franz Zorn Itävalta 20
  2. Vitaly Khomitsevich Venäjä 19
  3. Antonin Klatovsky Tsekki 16
  4. Hans Weber Saksa 11
  5. Daniel Henderson Ruotsi 12
  6. Mats Järf Suomi 11 (2,2,3,d,3,1)
  7. Niclas Kallin Svensson Ruotsi 9
  8. Rene Stellingwerf Hollanti 8
  9. Jimmy Olsen Ruotsi 7
10. Ove Ledström Ruotsi 5+3
11. Max Niedermaier Saksa 5+2
12. Charly Ebner Itävalta 5+1
13. Miroslaw Daniszewski Puola 4
14. Jo Saetre Norja 3
15. Markus Birn Sveitsi 1
16. Robert Henderson Ruotsi 1
17. Janne Vilponen Suomi 0 (0,0,0,N,N)
18. Mikael Flodin Ruotsi 0
 

Uusin numero