Japanin GP kertoo paljon – oliko Yamahan Thaimaan menestys yksittäinen suonenveto?

Valentino Rossi on MM-sarjassa kolmantena ja kakkossijaan on matkaa vain 22 pistettä, jäljellä on kolme osakilpailua. Thaimassa Rossi jäi niukasti ulos palkintopallilta, mutta Japanissa hän on ajanut monesti erittäin hyvin; 2001 ja 2008 tuli voitto, kakkossija 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2009 ja 2015, kolmossija 2010 ja 2014.

”Thaimaan kilpailun jälkeen menin kotiin Italiaan, koska en halunnut olla reissussa viittä viikkoa putkeen. Treenasin kotona huolellisesti, että olisin valmis tähän kolmen kilpailun putkeen. Thaimaa meni hyvin ja olen optimistinen myös Japanin suhteen. Motegi on ollut minulle hyvä rata ja pidän siitä todella paljon. Toivottavasti nyt olisi kuiva keli, viime vuosihan oli täällä aika painajaista, kun vettä tuli ihan koko ajan”, Rossi sanoo.

Aiemmassa haastattelussa Tohtori sanoi, ettei yksi hyvä kilpailu vielä tarkoita loppukautta ajatellen yhtään mitään, mutta silti hän on varovaisen toiveikas.

”Katsotaan, mitä kauden lopuissa kilpailuissa tapahtuu, kyse ei ole vain Motegista. Jos todella saimme pyörämme paremmaksi Thaimaassa, silloin meillä on mahdollisuudet olla kilpailukykyisiä koko loppukauden.”

Maverick Vinales puolestaan oli Thaimaassa kolmas, hän on MM-sarjassa neljäntenä 26 pistettä Rossia perässä.

”Thaimaassa pääsimme vihdoinkin sinne, missä meidän pitääkin olla. Olimme tehneet muutoksia pyörään ja tunsin oloni siellä koko viikonlopun erittäin hyväksi. Minulla on vahva tunne, että olemme viimeinkin pystymässä hyviin tuloksiin todella kovan työn jälkeen. Thaimaassa olin erityisen vahva mutkissa ja varsinkin niihin ajamisessa. Pirelli toi sinne myös poikkeavan renkaan, mikä saattoi hieman auttaa minua”, Vinales pohtii.

Silti myös espanjalaisässä myöntää, ettei ole aivan varma, mistä Thaimaan hyvä kulku johtui.

”Toisaalta teimme muutoksia pyörän painojakaumaan, millä oli myös merkitystä. On todella mielenkiintoista nähdä nyt Japanissa, oliko kyse renkaista vai uusista säädöistä. Motegi on meille tärkeä, koska se on kotikilpailumme. Olisi todella tärkeää menestyä täällä Yamahan johtoportaan ja kaikkien faniemme edessä”, Vinales sanoo.
 

Uusin numero