Japanilainen Hikari Okubo korvaa Niki Tuulen Avant Ajo MotoE -tiimissä

Viime kaudella Hikari Okubo kilpaili Dynavolt Hondalla Supersportin MM-sarjassa. (kuva: Janne Huhtala)

Suomalaistiimi Avant Ajo MotoE ja Supersportin MM-sarjasta tuttu Hikari Okubo yhdistävät voimansa kauden 2021 MotoE -kilpailusarjassa.

Aki Ajon johtama Avant Ajo MotoE -tiimi lähtee lähtee sähkömoottoripyörien kolmanteen kilpailukauteen yhdessä japanilaiskuljettajan kanssa. Hikari Okubo korvaa tiimissä aiemmat kaksi kautta ajaneen Niki Tuulen, joka puolestaan keskittyy Supersportin MM-sarjaan MV Agustan tehdastiimin kuljettajana. Tuuli ja Avant Ajo MotoE jättivät pysyvän jäljen sähkömoottoripyörien kilpailuhistoriaan, kun Tuuli otti kaikkien aikojen ensimmäisessä MotoE -kilpailussa vuonna 2019 sekä paalupaikan että voiton. Vaihtelevien vaiheiden ja loukkaantumisten jälkeen Tuuli myös päätti MotoE:n viime kauden voittoon.

Vuonna 1993 syntynyt Okubo siirtyi Japanin ja Aasian kilpasarjoista vuonna 2016 Supersportin MM-sarjaan. Paras kausi on tähän mennessä ollut 2019, jolloin hän sijoittui MM-pisteissä viidenneksi. Tiimipäällikkö Ajo korostaakin Okubon pitkää kokemusta isoilla pyörillä kilpailemisessa, mikä antaa hyvät eväät painavan MotoE -pyörän käsittelyyn. Ajo odottaa myös kilpailun tason yhä kovenevan MotoE -luokassa.

Hikari Okubo on iloinen voidessaan olla osa Avant Ajo MotoE -tiimiä ja hän arvostaa tiimin ammattitaitoa ja saavutuksia korkealle. Hän korostaa myös olevansa ensimmäinen aasialainen kuljettaja koko MotoE-sarjassa, mikä ei ole vain henkilökohtainen virstanpylväs, vaan tärkeää kaikille nuorille aasialaisille kilpa-ajajille. Okubo uskoo tiimillä olevan potentiaalia hyvään menestykseen, ja hän aikoo jokaisella kierroksella tehdä kaikkensa jotta kaikki käytettävissä oleva potentiaali johtaa myös tuloksiin.

Hikari Okubon ja Avant Ajo MotoE:n valmistautuminen kauteen 2021 alkaa 2.-4. maaliskuuta Jerezissä ajettavilla testeillä. Kilpailukausi pitää sisällään kuusi kilpailuviikonloppua ja yhteensä seitsemän kisalähtöä.

Uusin numero