Jani Rättö kiinni superbiken mestaruudessa

 

Road racingin SM-sarja on yhtä osakilpailua vaille valmis. Viikonloppuna ajettiin Virtasalmen Motoparkissa kauden neljäs SM-viikonloppu ja samalla radalla käydään kahden viikon päästä kauden päätöskilpailut.

Superbike-luokassa viimeiseen osakilpailuun kohdistuu suuret odotukset, sillä luokan kärjessä pistetaisto on tiukkaa. Jani Rättö on vahvimmin kiinni luokan Suomen mestaruudessa. Tämän viikonlopun kakkostila sekä voitto vievät Yamaha-kuljettajaa pistejohdossa kohti kauden päätöstä. Helpolla kulta ei tule irtoamaan, sillä varsinkin Magnus Collin ja Toni Torpakko tulevat varmasti ahdistelemaan Rättöä lujasti.

Eilen ajetussa lähdössä Collin rutisti voittoon kovan kamppailun jälkeen, ohittaen Rätön aivan kisan lopulla. Tänään maaliin tultiin päinvastaisessa järjestyksessä mutta jälleen pienellä, vain 0,8 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajanut Mika Hautala jäi kaksikosta kymmenisen sekuntia ja eilisen kolmonen, Toni Torpakko oli tänään neljäs.

Superstock 600 –luokassa tuttu taistelupari Felix Nässi ja Aki Valkila mittelivät jälleen ykköspaikasta. Nässi on ollut kauden vanhetessa kisa kisalta varmemmassa kunnossa ja vei nytkin Virtasalmella molempien päivien voitot. Valkila rutisti kaksi kertaa kakkoseksi ja heidän välillään ratkeaa tämän kauden mestaruus. Eilisen kolmonen, Marko Vuorio joutui tyytymään tänään nelospaikkaan, sillä palkintokorokkeen kolmospallille nousi B-luokan voittanut Vertti Takala. Hän on myöskin nostanut vauhtiaan kauden vanhetessa ja pystyy nyt jo taistelemaan palkintopallipaikoista. B-luokan Suomen Cupissa Takalan vauhti on ylivoimaista ja varmasti ensi kaudella hänet nähdään yhtenä superstock 600 –luokan mitalikandidaattina.

Sivuvaunullisten SM-pisteissä ykköspaikkaa pitää Virtasalmellakin molemmat lähdöt voittanut pari Eero Pärm / Mairon Meius. Vahvana hopeamitalisuosikkina tulee pari Markku Artiola / Kasper Koirikivi.

Kauden päätöskilpailu ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 1.-3.9.


 

Uusin numero