Jani Koivula jääspeedwayn EM-finaaliin ”Hieno mahdollisuus avautui”

“Soppaa mummoille” – huomiota herättävä tarra Jani Koivulan pyörässä kertoo aika paljon Koivulan huumorintajusta ja asenteesta. Annetaan miehen itse kertoa taustoistaan:

– Olen ajanut aikoinaan speedwaytä kesällä, mutta se jäi vuosiksi taka-alalle erinäisistä syistä. Vuonna 2014 selailin nettimotoa, etsiskellen kesäpyörää, mutta silmä iski talviseen pitkäpiikki versioon. Tein myyjälle tarjouksen, ja kaupat syntyivät saman tien. Samana talvena ilmoittauduin jääspeedwayn SM-finaaliin, jossa ajoin lopulta varamiehenä. No, tässä on nyt vuosia takana tuosta ensimmäisestä talvesta. Nyt sain mahdollisuuden lähteä Venäjälle, jota pidetään jääspeedwayn mekkana, ja kilpailu siellä pitää jokaisen kuskin kokea joskus. Jääspeedway olisi maailman paras laji, jos sitä pystyisi harrastamaan kesällä, kylmyys ja värjöttely varikolla ovat ne heikot puolet, Koivula toteaa.

Entä mikä miehen mielestä jääspeedwayssä on parasta?
– Startti ja sen jälkeiset tapahtumat, koska siinä tapahtuu niin paljon ja niin vähässä ajassa.

Koivula odottaa innolla EM-debyyttiään.

– Totta kai ollaan hyvällä fiiliksellä, kun näin hieno mahdollisuus avautui. Vastus on kova, en aseta itselleni sen enempää paineita, katsotaan paikan päällä mihin miehestä on.

 

Uusin numero