Jack Miller nousee tallivaihdollaan harvinaiseen viiden koplaan

Kun Ducatin MotoGP-tehdastiimin australialaiskuljettaja Jack Miller vaihtaa ensi kaudeksi KTM:lle, tulee itävaltalaismerkistä hänelle jo kolmas pyörämerkki kuninkuusluokassa. Nykykuljettajista yhtä laajan kokemuksen omaa hänen lisäkseen vain neljä muuta kuljettajaa.

Millerillä on 27 vuoden iästään huolimatta menossa jo yhdeksäs kausi kuninkuusluokka MotoGP:ssä. Hän ajoi kauden 2014 Moto3:n MM-sarjaa Aki Ajon johtamassa Red Bull KTM Ajo -tiimissä ottaen uransa ensimmäisen paalupaikan, kilpailun nopeimman kierroksen ja podiumin. Nousujohteisella kaudella hän ajoi myös kuudesti MM-osakilpailuvoittoon ja sijoittui MM-pisteissä kakkoseksi vain kaksi pistettä Alex Marquezin perässä.  Seuraavaksi kaudeksi hän nousi suoraan MotoGP-luokkaan ajamatta kilpailuakaan Moto2-luokan pyörillä. 

Ensimmäiset kolme kauttaan MotoGP-luokassa Jack Miller ajoi Hondilla, ensin CWM LCR Honda -tiimissä yhden kauden ja sen jälkeen kaksi kautta EG 0,0 Marc VDS -tiimissä. Kaudet 2018-2020 Miller ajoi Ducati Desmosediciä Pramacin tiimissä ja nyt hän on toista vuotta Ducatin tehdastiimissä. Näin ollen siirto ensi kaudeksi KTM:lle merkitsee, että se on hänelle jo kolmas pyörämerkki kuninkuusluokassa. Ketkä muut ovat ajaneet vähintään yhtä monella merkillä?

Pol Espargaro. Espargaron veljeksistä nuorempi aloitti MotoGP-luokan uransa kaudella 2014 ja pysyi Monster Yamaha Tech3 -tiimissä kolmen kauden ajan ennen siirtymistään neljän kauden ajaksi KTM:n tehdastiimiin. Viime kauden ja tämän kauden Pol Espargaro on ajanut Hondan tehdaspyörää. Ensi kaudeksi hän siirtyy GasGasin tehdastiimiin, eli hänelle tulee jo neljäs merkki jolla hän kilpailee MotoGP-luokassa. 

Maverick Vinales. Moto3-luokan maailmanmestaruuden kaudella 2013 voittanut Vinales viihtyi vain vuoden Moto2-luokassa ennen nousuaan MotoGP-luokkaan. Kaksi ensimmäistä kauttaan hän ajoi Suzukin tehdastiimissä, vaihtoi sen jälkeen Yamahan tehdastiimiin ja viime vuonna siirtyi Aprilialle, josta tuli näin ollen hänelle kolmas merkki MotoGP-luokassa.

Johann Zarco. Ranskalainen Zarco nousi MotoGP-luokkaan kaudeksi 2017 voitettuaan sitä ennen kaksi peräkkäistä maailmanmestaruutta Moto2-luokan suomalaistalli Ajo Motorsportilla. Kaksi ensimmäistä kuninkuusluokan kauttaan Zarco tahkosi Yamahan satelliittitiimin pyörillä ennen kuin vaihtoi KTM:n tehdastiimiin. Tämä suhde katkesi jo kesken ensimmäisen kauden ja Zarco siirtyi ajamaan LCR Hondalla. Seuraavalla kaudella pyörämerkki vaihtui jälleen, kun alle tuli Avintia Esponsorama Ducati. Nyt Zarco ajaa toista kauttaan Pramac-Ducatilla, joten kaikkiaan hän on ehtinyt ajaa neljällä eri merkillä. 

Aleix Espargaro. Kokenut Aleix Espargaro pääsi ensimmäisen kerran kilpailemaan MotoGP-luokan pyörällä jo vuonna 2009 ja ajoi täyden kauden seuraavana vuonna, ennen kuin palasi vuodeksi Moto2-luokkaan. Kaudesta 2012 alkaen hän on kilpaillut koko ajan MotoGP-luokassa. Pitkällä urallaan hän on ehtinyt ajaa Ducatilla, Power Elecktronic Asparin ART-pyörällä, Forward-Yamahalla, Suzukilla ja Aprilialla, eli yhteensä siis viidellä eri pyörämerkillä.

Uusin numero