Jack Miller: ”Kivet sinkoilivat kuin luodit”

Radalla oli todella paljon pölyä ja kiviä, Millerin mukaan jopa enemmän kuin Qatarissa.

”En haluaisi olla negatiivinen, mutta rata on jopa huonompi kuin viime vuonna. Mielestäni tämä oli viime vuonna ihan ok, mutta nyt on kuin motocrossia ajaisi. Varsinkin takasuora on ihan karma. Sain siellä kiven tuulilasiin ja se hajosi. Silmiin on laitettava tippoja pölyn takia. Vihaan pölyä, tämä alkaa olla aika naurettavaa”, Miller avautui.

”En voi edes uskoa tätä. Ajoin Andrea Dovizioson perässä ja kiviä vain lenteli. Oli pakko hidastaa, kun isot kivet sinkoilivat 300 km/h vauhdissa. Tuntui kuin ne olisivat olleet luoteja. En todellakaan pitänyt siitä.”

Myös Miller sanoi Valentino Rossin tapaan pitävänsä radasta paljon.

”Tämä on todella sääli. Rata on upea ja haastava, mutta oli kyllä todella vaikea päästä rytmiin.”

Miller sanoi ottavansa asian esille turvallisuuskomission palaverissa – niin tekee varmasti moni muukin.

”On kiinnostavaa kuulla, mitä siellä phutaan, eihän tämä näytä enää hyvältä edes TV:ssä. On varmaan otettava pölyn vuoksi pyörään samanlainen filtteri kuin Qatarissa. Pölyä on jopa enemmän kuin siellä.”

Lauantaiksi on odotettu sadettaja ukkoskuuroja. Se tuo vielä lisää haasteita kuljettajille.

”En voi edes kuvitella, millaista se sitten on. Kun tuohon pölyyn lisätään vettä, se on kuin ajaisi mudassa. Minkähänlainen pito radalla mahtaa silloin olla? Omin kokemusteni mukaan lika ja vesi eivät ole koskaan kovin hyvä yhdistelmä”, Miller kirosi.

Uusin numero