Jääspeedwaygladiaattori Aakon MM-kausi katkesi olkapäävammaan

Kuluva kausi oli epäonninen lajin suomalaiselle ykkösnyrkille. Kauden alkuun suunniteltu harjoitusleiri Venäjällä kariutui jäätilanteen vuoksi. Sen jälkeen sairastelu haittasi Aakon harjoittelua.

Joulukuun lopussa Aakko pääsi ajamaan Ruotsissa kolme kilpailua, jonka jälkeen sairasvuode kutsui jälleen ja Elitserienin ottelut jäivät ajamatta. Ajamattomuus näkyi pehmeänä suorituksena tammikuun lopussa Puolan Sanokissa ajetussa joukkue MM-finaalissa.

MM-sarjan ensimmäisissä finaaleissa Venäjän Krasnogorskissa Aakko alkoi päästä jo vauhtiin ja taakse jäi viime kauden paras länsikuski Itävallan Harald Simon.

Tämän jälkeen onnetar hylkäsi jälleen oululaisen jäägladiaattorin. Togliatissa ajetussa kutsukilpailussa Aakon pyörän keula petti ja sen seurauksena mies kaatui rajusti. Sen jälkeen ajaminen ei enää onnistunutkaan vaan edessä oli lääkärireissu.

”Harmittaa niin vietävästi!”

– Kausi on nyt ohi. Togliatissa tapahtuneessa kaatumisessa olkapää lähti sijoiltaan. Lääkäri totesi vamman olevan harvinainen, sillä olkapää lähti pois paikoiltaan takakautta. Siinä mennessään se sitten repi vammoja lihaksiin ja aiheutti myös rustovammoja, kertoo Aakko.

– Lepoa on nyt ensi kuun loppuun ja sitten olkapää tutkitaan uudestaan, jotta nähdään vaatiiko se leikkausta, jatkaa Aakko.

– Harmittaa niin vietävästi. Olin taas saamassa ajamisesta kiinni, kun kaatuminen tuli. Nyt vaan pitää rauhassa parannella olkapäätä, päättää Aakko raskaasti huokaisten.

Aakon paikan MM-sarjassa ottaa Tshekin Jan Klatovski.

* Kuva: Tomi Nevanperä
 

Uusin numero