Jääratamestaruuksia ratkeamassa jo Konnevedellä

Konneveden isännöidessä tällä viikolla SM-jääratakauden viidettä osakilpailua ovat paikkakunnan omat miehet Kari Vehniäinen ja Erkki Silvasti valmiina antamaan parastaan luokkajohtajina. Päivä tulee olemaan kotiyleisön suurta juhlaa, mikäli JR1A-luokkaa johtava Vehniäinen tai JR3-luokan kärjessä oleva Silvasti ylittää maalilinjan tuoreena mestarina.

Vehniäisen onnistuessa nappisuoritukseen, kruunataan hänet 17. kerran lajin Suomen mestariksi, kun pistelaskusäännön mukaan yhden kilpailun tulokset jäävät pois. Vehniäisestä 17 pisteen päässä oleva viime vuoden mestari Seinäjoen Jani Pirttinen tulee kuitenkin tekemään parhaansa, että mestaruus  sinetöidään vasta ensi viikolla kauden viimeisessä henkilökohtaisessa osakilpailussa Saarijärvellä.

– En minä kyllä ole pisteitä laskenut, mutta jos voitan, niin kai se mestaruus alkaa olla siinä. Ajetaan nyt kuitenkin ensin kaikki kisat ja laskeskellaan vasta sitten, Vehniäinen muistuttaa.

– Hyvillä mielin lähden kotikisaan. Tosin rata on hieman nopeampi, mikä on ehkä vähän huonompi homma minulle, kun suhteessa menestymiseni on parantunut, kun radat on hitaampia, konkari tuumaa.

Silvastilla on turvalliselta vaikuttava 20 pisteen johtoasema ennen Tampereen Motocross ry:n Antti Soitialaa, mutta silti hänkään ei tuuleta vielä mestaruuden puolesta.

– Kyllähän se mieltä lämmittäisi ottaa mestaruus sunnuntaina, mutta sinne voi jälki-ilmoittautuneina tulla kovia kuskeja, joten ei uskalla vielä henkseleitä alkaa paukutella. Ajetaan ensin ja katsotaan sitten, mutta ei hirveästi tarvitse jännittää, kun lähtee ajamaan, Silvasti mietiskelee.

JR2A-luokassa Valkeakosken Moottorikerhon Vesa Kallio johtaa 30 pisteellä ennen Vehniäistä, joten ilman ongelmia hän tulee niinikään sinetöimään mestaruutensa jo tällä viikolla.
 
Maailmanmestari
sekoitti B-luokkaa

Myös JR3B-luokassa Konneveden Moottorikerhon edustaja loistaa tuloslistojen ykkösenä. Juha Leppänen, joka nostetaan nyt näyttöjen perusteella A-luokkaan, oli pitelemätön JR3B-luokassa aina siihen saakka, kunnes enduron maailmanmestari Petri Pohjamo ilmoittautui Oriveden kilpailuun ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä.

Pohjamon piti osallistua jo Saarijärven koitokseen, mutta sairastumisen takia miehen ensimmäinen jäätaisto pitkän tauon jälkeen koitti vasta viime viikolla.

– No joo ihan tyytyväinen olen. Toisaalta voitto oli hieman yllätys, mutta kyllähän se on harjoituksissakin sujunut ihan hyvin, joten ei se ihan puun takaa tullut, kertoo Pohjamo, joka nähdään viivalla myös Konneveden osakilpailussa.

JR1B ja JR2B ­luokissa vahvimpia näyttöjä on antanut Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Erno Kivimäki.
 
Myös Immonen on
varmistamassa mestaruutta

 
Niinikään veteraaniluokassa on tänä vuonna ollut varsin kova taso, kun jääradan moninkertaiset Suomen mestarit Timo Immonen ja Hannu Kallio sekä viime vuoden veteraaniluokan mestari Kari Grön ovat käyneet tiukkaa taistelua kirkkaimmasta tittelistä.

Edellisessä Orivedellä ajetussa osakilpailussa mitalitaistoon nousi mukaan myös Leppävirta Racing Team ry:n Antti Pekkonen.

Immonen ripusti kisahanskat naulaan vuoden 2008 JR1A-luokan mestaruuden jälkeen ja teki tänä vuonna paluun kisa-areenoille saatuaan veteraaniluokan edellyttämän 40 vuoden iän mittariin. Muutaman vuoden kisatauko ei ole hiljentänyt vauhtia. Varkaus Racing Team ry:n mies on vienyt kaikki alkukauden osakilpailut nimiinsä.

– Ei se vauhti ole näköjään mihinkään siitä karannut, vaikka vähän vanhalla kalustolla olenkin liikenteessä. Varkaudessa on muitakin kavereita, jotka ajaa jääradalla, niin ajattelin tulla katsomaan heidän otteitaan ja mihinkä se kilpailuhomma on muuttunut, mutta eihän tuo nyt ole muuttunut mihinkään, Immonen naurahtaa.

Myös Immosella on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus itselleen jo Konneveden osakilpailussa.

 – No jos maaliin piäsee, niin sitten, mutta moottoriurheilusta ei koskaan tiedä, Immonen toteaa nöyrästi lähes varmasta tittelistään.

Kolmen kärki neljän osakilpailun jälkeen, JR1A:
1. Kari Vehniäinen KonnMK/UA KTM 95
2. Jani Pirttinen SeMK Honda 78
3. Vesa Kallio ValkMK KTM 65
 
JR2A:
1. Vesa Kallio ValkMK KTM 100
2. Kari Vehniäinen KonnMK/UA KTM 70
3. Erkki Silvasti KonnMK/UA KTM 55
 
JR3A:
1. Erkki Silvasti KonnMK/UA KTM 91
2. Antti Soitiala TamMC Honda 71
3. Pasi Pulliainen VRT Honda 61
 
ATV:
1. Petri Honkanen PyhjMK Polaris 95
2. Joni Koivisto TamMC Honda 81
3. Jukka Pakkala SeMK Polaris 60
 
Sivuvaunut:
1. Jani Aronen / Kristian Selenius NjMK/HMK AYR-Honda 100
2. Jarmo Lehtinen/ Arto Mantila OriToive/OriToive KTM 62
3. Erkki Salo / Jukka Hasari OriToive/HTM Kawasaki 60
 
Veteraanit:
1. Timo Immonen VRT Kawasaki 100
2. Hannu Kallio ValkMK KTM 71
3. Antti Pekkonen LeppävirtaRT Honda 55

* Kuvissa Kari Vehniäinen (42) ja Timo Immonen (9). Kuvat: Nita Korhonen
 

Uusin numero