Jääratamestari talkoilee ja hakee lisää kultaa – SM-avaus Seinäjoella lauantaina

Moottoripyörien jääradan kolmen osakilpailun mittainen Suomen mestaruussarja starttaa Seinäjoella lauantaina. Viime talven kaksinkertainen Suomen mestari Ossi Rantala riensi torstaina varusmiespalveluksesta vapaille valmistautuakseen SM-avaukseen sekä kuljettajana että talkoolaisena.

Alavudenseudun Moottoripyöräilijät järjestää moottoripyöräilyn jääradan SM-kauden 2024 ensimmäisen osakilpailun Kyrkösjärvellä Seinäjoella lauantaina. Isäntäseuralla on heittää kilpailuun vuosi sitten kummankin pääluokan, A250 ja A450, Suomen mestaruuden voittanut Ossi Rantala. Menestyskuljettaja aloitti varusmiespalveluksen suorittamisen vuoden alussa ja pääsi SM-avausta silmällä pitäen vapaille torstaina. Perjantaina Rantala valmistautuu kilpailuun myös järjestelypuuhissa.

– Aina on tullut oltua talkoilemassa. Eivät mestaruudet siihen vaikuta. Perjantaina riittää lähtöurien ja ajanottolinjan kaivamista, ratamerkkien laittoa ja lähtökarsinan rakentamista, Rantala listaa.

– Kisan suhteen minulla on odottavat fiilikset. Minulla murtui selkänikamia motocrossissa loppuvuotena ja sen takia olin kolme kuukautta sivussa kaikesta ajotouhusta. Lisäksi aloitin armeijan, mistä olen kuitenkin päässyt vapaille treenaamaan joka viikonloppu ensimmäistä lukuun ottamatta. Haen mestaruuksia.

Seinäjoella on odotuksissa korkean tason kilpailemista, sillä radalla nähdään Rantalan lisäksi muun muassa ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja SM-jääradalla vuosia kovia tuloksia takonut, Valkeakosken Moottorikerhon Mika Kallio kummassakin SM-pääluokassa. Lauantaina kilpailevat myös A450-luokan hallitseva SM-hopeamitalisti, Mikkelin Moottorikerhon Lasse Kurvinen ja SM-pronssimitalisti, Varkaus Racing Teamin Teemu Keinänen sekä A250-luokan SM-pronssimitalisti, Turun Moottorikerhon Arthon Alanne. Jääradan monikymmenkertainen Suomen mestari, Konneveden Moottorikerho / UA:n Kari Vehniäinen asettuu niin ikään A450-luokan starttiviivalle. Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden värejä puolustaa myös Mikko Koskinen, joka hänkin on juhlinut Suomen mestaruutta. Lukuisia muitakin kovanluokan tekijöitä on mukana SM-lähdöissä.

– Kisassa on varmaan vähän rapsakka keli, koska on luvattu reilusti pakkasta. En ole katsonut lähtölistoja, mutta tiedän, ketkä ovat tulossa kisaan. Luvassa on Suomen parasta jäärataa, joten kannattaa tulla katsomaan.

A450- ja A250-luokat ajavat kummatkin kaksi SM-lähtöä lauantaina, kuten myös Junior-luokka. 125- ja Master-luokissa kamppaillaan Suomen Cup -pisteistä. Lisäksi B250- ja B450-luokissa taistellaan menestyksestä kansallisissa starteissa.

Harjoitukset ja aika-ajot käynnistyvät kello 10:00. Kilpailulähtöjen pariin siirrytään kello 12:00.

Kilpailupaikka Kyrkösjärvi sijaitsee osoitteessa Hamarintie 385, Seinäjoki. Pääsylipun hinta on 10 euroa, ja alle 16-vuotiaat voivat seurata kilpailua veloituksetta.

Live-stream YouTubessa

Lauantain kilpailutapahtumien suora lähetys videotaltiointi on katsottavissa MJP-Eventsin YouTube-kanavalla:
https://www.youtube.com/live/pSyY2RnZL4s?si=sRqkq4KZY-iXQLmB

SML SM-Jäärata, 1/3-osakilpailu, Seinäjoki, la 10.2.2024

Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ry.
Kyrkösjärvi
Hamarintie 385
60100 Seinäjoki

Aikataulu
8:00-9:30 Ilmoittautuminen ja katsastus
9:40-9:50 Ohjaajakokous

10:00 Harjoitukset, aika-ajot non-stop:
Junior, A250, 125, Master
Harjaustauko
A450, B250, B450
Junioreiden ylimääräinen ohjaajakokous kaikkien luokkien harjoitusten / aika-ajojen päätyttyä lähtöalueella.
Harjaustauko

12:00 Kilpailulähdöt non-stop:
Junior lähtö 1
A250 lähtö 1
125
Harjaustauko
A450 lähtö 1
B250
Harjaustauko
A250 lähtö 2
Junior lähtö 2
Master
Harjaustauko
A450 lähtö 2
B450

Palkintojenjako harjaustaukojen aikana.

Pääsyliput
10 euroa
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Teksti: SML SM-jäärata Seinäjoki -tiedotus, kuva: Juhani Lind

Uusin numero