Jääradan Suomen mestari jätti kilpa-areenat

Konneveden Moottorikerhon Ville Jauhiainen teki viime vuonna menestyksekkään paluun jäärata-areenoille, kun hän saavutti neljän vuoden kisatauon jälkeen ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Nyt mies päätti kuitenkin laittaa hanskat yllättäen jälleen naulaan.

”Tuntui siltä, että aika ei enää riitä kaikkeen, koska haluan panostaa perheeseeni enemmän sekä työhön, jotta pääsisin kohti unelma-ammattiani. Lapset eivät kohta ole enää pieniä ja olen töiden takia jonkun verran pois kotoa. Tuntui, että en halua kaikkea vapaa-aikaani viettää jäällä, vaikka sekin on äärimmäisen kivaa ja varsinkin jos haluaa pärjätä, on siihen myös panostettava”, Jauhiainen taustoittaa.

Moottoriurheilua mies ei kuitenkaan missään nimessä ole jättämässä. Hän on vihdoin päässyt tilanteeseen, josta on tähän saakka voinut vain uneksia.

”Tuli sellainen fiilis, että haluan nähdä maailmaa ja kierrellä Suomea töiden merkeissä ja nyt se kaikki, mistä olen ”haaveillut” onnistuu. Olen töissä Rex Nordicilla myyntiedustajana Suomessa sekä keikkamekaanikkona Kallio Racingillä Supersportin MM-sarjassa”, Jauhiainen iloitsee.

”Olen erittäin kiitollinen Rex Nordicille, että pääsen myös lähtemään ympäri maailmaa MM-sarjaa kiertämään. Joten siis ainakin tämä vuosi tulee jäämään väliin omien kilpailujen osalta. Joukkuekisoihin lähden kuitenkin, jos tarve vaatii ja aion ajaa pyörällä aina, kun mahdollista, koska rakastan sitä touhua.”

Kallio Racingilla Jauhiainen toimii toisen pyörän ykkösmekaanikkona 13 osakilpailun ajan helmikuulta lokakuulle.

”Kuskin nimeä en voi valitettavasti vielä paljastaa, mutta odotan erittäin mielenkiinnolla ensimmäisiä kilpailuja Australian Philip Islandilla. Rakastan kaikkea, mikä liittyy motorsporttiin ja kilpailemiseen, vaikka en itse ajaisikaan. Ei silti, eniten haluaisi tietenkin, että itse olisi sarvien takana mutta ei ole tähtikartat ollut kohdallaan ja vähän liian vanhana olen aloittanut nämä ajotouhut. Tavoitteenani on olla MotoGP:ssä töissä jossain muodossa mielellään jonkin kuskin taustajoukoissa. Mutta saa nähdä.”

Jauhiainen saatetaan kuitenkin tulevaisuudessa nähdä myös itse tositoimissa kilpavehkeen puikoissa.

”Varmaan vielä kaksipyöräisellä ajetaan, mutta haaveissa olisi joskus vielä ajaa nelipyöräiselläkin kilpaa, esimerkiksi rallicrossia, kun onhan mulla supermotosta jo hyvä pohja asfaltti- ja hiekka-radoista”, Supermoton moninkertainen Suomen ja Pohjoismaiden mestari vinkkaa.

Kun jääradan SM-sarja polkaistaan käyntiin ensi viikonloppuna, odottaa Jauhiainen kovia kamppailuja mestaruudesta.

”Mestaruus pikkuluokassa on varmaan taas tiukilla, mutta kyllä Takalan Vertille hieman paineita laittaisin eikä sovi Niklas Ajoakaan unohtaa. 450-luokassa kärkikolmikon muodostavat varmasti Vertti sekä Henri Ahlbom ja Jani Kinnunen. Itse en ole niin innostunut uudesta 125-luokasta, mutta toivotaan, että se herättää mielenkiintoa muissakin kuin kuskeissa.”

Jääradan SM-avaus ajetaan Seinäjoella ensi lauantaina 10.2.
 

Uusin numero