Jäälle katseensa suuntaava Ajo paketoi pitkän kauden Almeriassa

Ajo, 19, käynnisti jo viime viikolla Jerezissä testit kautta 2014 silmälläpitäen ja jatkoa seurasi kahden päivän jakson ajan Almeriassa.

– Nyt tämä kolmas täysipainoinen MM-kauteni on tässä ja edessä on parin viikon mittainen huili. Sen jälkeen alkaa taas tiukka treeni ensi kautta varten, kertoi Ajo.

– Almerian testijakso oli siinäkin mielessä hyvä, että pääsin opettelemaan tätä neljän kilometrin mittaista rataa. Tulemme ajamaan Almeriassa testiä talvella, sillä toisella nimetyllä testiradallamme Aragonissa on niihin aikoihin tunnetusti paljon kylmempää, jatkoi Ajo.

Ajo pääsi testaamaan maanantaina KTM:n tehdaspyörää, jolla MM-pronssia saavuttanut espanjalainen Luis Salom ajoi loppukauden.

– Tuo pyörä on lähinnä uudemmalta rungoltaan vähän erilainen, jolla minä ajoin viime kauden. Se tuntui erittäin hyvältä, Ajo vinkkasi samalla jo ensi vuoden suuntaan.

Töitä yllättävältä taholta

Ajolle tarjoutui Almeriassa töitä myös yllättävältä taholta, kun hänet kutsuttiin tiistaina iltapäivällä testaamaan Red Bull Rookies Cupin ensi kauden KTM-pyörää.

Pesti oli räätälöity ensisijaisesti Cupin mestarille ja Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin riveissä ensi kaudella MM-sarjaan siirtyvälle tshekkikuljettajalle Karel Hanikalle.

– Karel kuitenkin kaatui ja loukkasi hieman polveaan. Minunkin polveni nappasi myöhemmin samaan kanttariin ja sai vähän kipeää, mutta pystyin ajamaan päivän loppuun.

Moto3-luokan seuraavat viralliset testit ajetaan 11.-13. helmikuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla Espanjassa. Ajo aikoo pitää sitä ennen ajotuntumaa tiiviisti yllä jääradalla.

– Ei muuta kuin pyöriä viimeistelemään valmiiksi ensi talvea varten. Toivotaan nyt, että kelit olisivat kohdallaan, sillä jäärata on paitsi hyvää harjoittelua, myös rentouttavaa kovan kuntotreenikauden lomassa.
 

Uusin numero