Itken, jos lähden – MotoGP-luokan ”suomalaiskuski” vaikean valinnan edessä

Pallo on Vinalesin käsissä. Hänen pöydälleen lepäävät tarjoukset Yamahalta ja Suzukilta. Molemmat haluavat Aki Ajon siipien suojissa kuninkuusluokan tähtikaartiin singahtaneen ja myös suomalaisia yhteistyökumppaneita omaavan espanjalaisen riveihinsä.

– Itken, jos lähden Suzukilta, muotoilee Vinales.

Vinales teki sunnuntaina unelmastaan totta ajamalla Le Mansissa kolmanneksi ja kipuamalla Jorgen Lorenzon sekä Rossin kanssa podiumille. Nuorukainen tosin tähdentää, että tuolla sijoituksella ei ole sittenkään mitään tekemistä ison ratkaisun edessä.

– Päätökseni tulee olemaan erittäin vaikea, mutta se on päivä päivältä selvemmin mielessäni. Ja voin luvata, että päätös syntyy hyvin pian. Sulattelen asiaa nyt vielä hetkisen kaikessa rauhassa kotipuolessa. Näihin asioihin on vaikea keskittyä kisaviikonloppuina.

Vinales tietää, että hän saa käsiinsä voittajapyörän, mikäli vaakakuppi kallistuu Yamahan puoleen. Hänellä on toisaalta hyvä kutina myös siitä, että viime vuonna MotoGP-luokkaan palanneella Suzukilla saatetaan taistella voitoista viimeistään ensi kaudella.

Suzukilla oli saavutettu podiumsijoitus viimeksi vuonna 2008 Tshekin osakilpailussa Brnossa, kun GP-jermu Loris Capirossi ajoi kolmanneksi.

Suzukin ensimmäinen ja samalla toistaiseksi ainoa nykymuotoisen MotoGP-luokan voitto on Chris Vermeulenin käsialaa kaudelta 2007. Estradina oli myös tuolloin Le Mans.
 

Uusin numero