Italian GP on intohimoa ja voiton metsästystä – kuusi faktaa

1. Italialaiset ovat voittaneet harvoin Mugellossa kaikki kolme luokkaa. Näin tapahtui viime vuonna: Andrea Dovizioso (MotoGP), Mattia Pasini (Moto2) ja Andrea Migno (Moto3). Edellisen kerran Italian kuljettaja nousi kaikissa luokissa ylimmälle palkintokorokkeelle vuonna 2008: Valentino Rossi (MotoGP), Marco Simoncelli (250 ksm) ja Simone Corsi (125 ksm).

2. Valentino Rossi on menestynein kuljettaja Mugellossa. Valentino on voittanut peräti yhdeksän kertaa. Kerran 125 ja 250 –kuutioisissa ja seitsemän kertaa kuninkuusluokassa.

3. Mugellossa hyvin usein kärkikymmenikön erot MotoGP-luokassa ovat pienet. Vuosi sitten kymmenenneksi sijoittunut Andrea Iannone hävisi voittaja Doviziosolle vain 15,5 sekuntia. Se on kaikkien aikojen toiseksi tiukin lopputulos MotoGP-luokassa, kun kisa on kestänyt normaalin pituuden. Kaikkein pienin ero MotoGP-luokan kärkikymmenikössä on ajettu Espanjan Motorland Aragonissa, jossa eroa oli reilut 14 sekuntia.

4. Kaikkein tiukin pistetaisto Italian GP:ssä Mugellossa on ollut Moto3-luokassa vuosi sitten. Silloin Jorge Martin ohitti ruutulipun sijalla 15 ollen voittajaa Andrea Mignoa jäljessä vain 1,5 sekuntia. Tämä on Grand Prix –sarjan 69-vuotisen historian tiukin top-15 kärki kaikki luokat huomioiden.

5. KTM-kuljettaja Pol Espargarolla on hänen uransa 200:s GP-startti. Hän saavuttaa tämän etapin toiseksi nuorimpana kuljettajana. Kaikkein nuorin ajaja GP-sarjassa 200 GP:tä ajanut on Sandro Cortese, joka tällä kaudella ajaa Kallio Racing –tallissa Supersportin MM-sarjassa.

6. Yamahalla on jo 15 voitotonta GP-kisaa ennen Mugelloa. Pisin voitoton jakso Yamahalla oli 2000-luvun alussa, jolloin 18 kertaa Yamaha-kuljettajat jäivät voitoitta.