Italian avoin enduro-mestaruussarja: Kytönen suomalaisista paras

Samuli Puhakainen (kuva: Christiano Morello)

Suomalaiset endurokuljettajat hioivat ajokuntoaan MM-sarjaa varten osallistumalla Italian avoimen mestaruussarjan osakilpailuun Gradossa.

2. ajopäivä ei tarjonnut yllätyksiä enduron Italian avoimessa mestaruussarjassa. Yleiskilpailussa nähtiin kova taisto Ison-Britannian Brad Freemanin ja Italian Andrea Veronan välillä. Huolimatta viimeisen testin pohja-ajasta, Verona hävisi 1,75 sekunnilla kilpailun Freemannille, joka otti jo kolmannen päivävoiton sarjassa. Kolmanneksi ajoi lauantain tapaan Ison-Britannian Steve Holcombe.

Kytönen paras suomalaisista, flunssa piti Haljalan katsojan roolissa

Roni Kytönen ajoi sunnuntaina sijoituksen 13. Flunssa otti otetta Samuli Puhakaisen suoritukseen ja mies ajoi sijalle 32. ”Voimat olivat heti aamusta loppu ja oikeastaan muuta eroa lauantaihin ei ollut, kuin pari pientä kaatumista. Nyt tarvitsee levätä flunssa pois ja sitten aletaan valmistautua kohti ensimmäistä MM-viikonloppua.” viestitti Puhakainen sunnuntain kilpailun jälkeen.

Hermanni Haljala ei startannut ollenkaan sunnuntaihin ja syykin oli selvä. ”Aamulla oli olo sen verran heikko, että nyt tarvitsee saada lepoa ennen MM-sarjan aloitusta. Silti olen saanut fiiliksen, että ajaminen on hauskaa ja siitä nauttii tällä hetkellä.” Haljala totesi Gradon varikolta.

Juho Ahokas ajoi maaliin ja sijoittui sijalle 73.