Italialaismissit ja Pedrosa saavat Lorenzon nappisilmät säihkymään

 Ja nyt jos koskaan Lorenzolta kaivataan pettämätöntä pelisilmää molemmilla tahoilla: ensin pitää hoitaa hommat missiraadissa ja heti sen jälkeen aistit on pidettävä valppaina radalla.

Kuninkuusluokan maailmanmestaruustaistelusta on kehkeytynyt australialaisen Honda-kuljettajan Casey Stonerin loukkaantumisen jäljiltä puhtaasti espanjalaisten jäsentenvälinen.

Kapina käydään MotoGP:stä toista titteliään hamuavan Lorenzon ja Stonerin tiimikaverin, ensimmäistä titteliään tavoittelevan Dani Pedrosan kesken. Lorenzolla on 13 pisteen johto puolellaan ennen kauden kuutta viimeistä GP:tä , mutta etumatkaa kohinalla kaventaneella Pedrosalla plakkarissaan ykkössijat kahdesta edellisestä, Indianapolisin ja Brnon radoilla ajetuista kisoista.

Seuraava ja taatusti tulinen yhteenotto käydään Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla San Marinossa 16. syyskuuta.

Kiireinen Lorenzo ehtii suorittaa sitä ennen hänelle mieluisaksi tiedetyn tehtävän saapasmaassa. Lorenzo on mukana arvovaltaisessa raadissa, joka valitsee Miss Italian miljoonien tv-katsojien silmien edessä.

– En voi valittaa. Kaikki kulkee mukavasti henkilökohtaisella ja ammatillisella tasolla. Nautin elämästäni, sanoo oman onnensa seppä Lorenzo.

– En usko hyvään tai huonoon onneen. Tärkeintä on tehdä asiat niin hyvin kuin pystyy ja luoda sitä kautta parhaat mahdollisuudet sille, että elämä sujuu mukavasti.

”Ajamme Danin kanssa
parasta kauttamme”

Lorenzo ja Stoner nousivat kauteen lähdettäessä selkeästi ylitse muiden mestaria spekuloitaessa. Vielä alkukausi näyttikin tämän käyvän toteen.

Pitkästä aikaa ehjänä säilynyt Pedrosa on nostanut kuitenkin koko ajan tasoaan. Lisäksi viimeinenkin painolasti putosi pienen miehen hennoilta harteilta, kun jatko Hondalla varmistui. Pedrosan tilanne olisi aivan toinen, mikäli Stoner ei olisi päättänyt lopettaa uraansa ja mikäli Honda olisi saanut houkuteltua Lorenzon riveihinsä.

– Näyttää siltä, että taistelemme Pedrosan kanssa mestaruudesta kauden loppuun asti. Olemme molemmat erittäin vahvoja ja ajamme molemmat uramme parasta kautta. Minun ja Danin taso ei ole ollut vielä koskaan näin korkealla, luonnehtii Lorenzo.

Lorenzon mukaan myöskään pyörien suorituskyvyssä ei ole paljoakaan eroa.

– Pyörät ovat varsin samanlaisia. Honda on hieman parempi suorilla ja Yamaha taas vakaampi mutkissa. Tämä tasaisuus korostui viimeksi Brnossa, Lorenzo viittaa kauden tähän mennessä tuimimpaan trilleriin.

”Alat nähdä tilanteen toisin,
kun olet saanut tarpeeksi kipeää”

Lorenzo painottaa edelleen myös sitä, että molemmat ovat nyt kypsempiä kuljettajina.

– Kaatumiset kouluttavat ja kasvattavat myös kokemusta, kunhan osaat ottaa niistä opiksi. Alat nähdä tilanteen toisin, kun saat riskien jäljiltä tarpeeksi kipeää.

Viisi voittoa kuluvan kauden 12 ensimmäisessä kisassa viimeistellyt Lorenzo on suistettu vain kerran kärkikaksikon ulkopuolelle. Tuo kauneusvirhe osui Hollannin TT:hen, kun Alvaro Bautista lakaisi hänet Hondallaan radalta.

– Pedrosa ei olisi ehkä nyt näin lähellä minua ilman tuota Bautistan minulle aiheuttamaa katastrofia ja nollakisaa. Eipä silti, Pedrosa on ajanut koko ajan todella hyvin ja tasaisesti. Aivan vastaavaa ei häneltä ole ennen nähty.

Lorenzo olisi halunnut yhdysvaltalaisen Ben Spiesin jatkavan hänen tallikaverinaan myös ensi kaudella. Edessä on kuitenkin paluu menneisyyteen, kun Lorenzo ja Valentino Rossi muodostavat Yamahan tehdastiimin kaksi seuraavaa kautta vuosien 2008-10 malliin.

– Yamaha on vapaa tekemään päätöksensä kuljettajista. No, nyt minulle tarjoutuu tilaisuus todistaa se, että pystyn kukistamaan hänet (Rossin) samanlaisella pyörällä, toteaa Lorenzo.

Lorenzo ja Pedrosa ajavat testiä tänään ja tiistaina Motorland Aragon-radalla Espanjassa. Lorenzo jatkaa tiettävästi Brnossa viikko sitten käynnistämäänsä Yamahan kauden 2013 prototyyppipyörän testaamista.

Lisäksi Bridgestone on luvannut tuoda Aragoniin mielenkiintoisen rengasuutuuden.

Uusin numero