Itäharjun Ajot 23. elokuuta – mukana kaikki Suomesta löytyvät Jarno Saarisen kilpapyörät

(kuva: Timo Santanen)

Veteraanimoottoriklubin Turun aluekerho ”Paronin pojat” järjestää sunnuntaina 23. elokuuta.2020 ”Itäharjun Ajot 1955 – 65 Jarno Saarinen -muistoajo” näytösajotapahtuman Turun Itäharjulla.

Tapahtumassa muistellaan Itäharjulla 1955 – 65 ajettua kansainvälistä moottoriurheilutapahtumaa. Itäharjulla kilpailivat vuosien varrella aikansa suomalaiset huippukuljettajat, kuten Curt Lincoln, Heimo Hietarinta, Timo Mäkinen, Rauno Aaltonen, Leo Kinnunen, Jarno Saarinen ja Matti Salonen sekä monet muut. Tuleva legenda Jarno ”Paroni” Saarinen kilpaili tuolloin vielä junioriluokissa. Vuoden 1965 Itäharjun ajojen alle 250-kuutioisten junioriluokan voittaneen Saarisen ajosta kirjoitettiin Turun Sanomissa hänen ajaneen ”nahkapuku huolellisesti kiillotettuna” ja hänen olleen niin ylivoimainen, että ”kiiltävät saappaat eivät olleet missään vaiheessa vaarassa likaantua”. Tunnusomaista Paronille oli paitsi ajotyyli, myös se, että varusteiden tuli olla tip top. Tänä vuonna Itäharjulla Jarno Saarinen -muistoajossa esiintyvät ensi kertaa yhdessä kaikki Suomesta löytyvät aidot Jarno Saarisen kilpapyörät.

Vuoden 2020 Historic-näytösajo on koko perheen tapahtuma, jossa 1750 m pitkää katurataa ajavat vuorotellen moottoripyörät ja autot. Erillinen Jarno Saarinen -muistoajo ajetaan kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä. Kokonaisuudessaan näytösajoon odotetaan 70 moottoripyörää ja 50 autoa. Näytösajoon hyväksyttyjen pyörien ja autojen yläikäraja on 1972. Autojen ja moottoripyörien lähdöt tapahtuvat vuorotellen klo 10 alkaen. Yhden lähdön kesto on 20 minuuttia. Itäharjun Ajot 1955 – 65 ei ole kilpailutapahtuma, vaan ikimuistoinen päivä vanhojen klassikoiden parissa. Tapahtuma päättyy noin klo 14.

Tapahtuma on yleisölle maksuton. Varikkoalueella pääset tutustumaan muistoajoissa mukana oleviin moottoripyöriin ja autoihin klo 9 alkaen, näytteillä on myös muuta ajokalustoa. Alueella on kahvi- ja grillituotemyyntiä sekä näytteilleasettajia, lapsille on tarjolla maksuton pomppulinna. Myynnissä on myös ohjelmalehtinen 5€, sisältäen muistotarran. Yleisöä pyydetään huomioimaan, että tapahtuma vaikuttaa liikenteeseen Itäharjun teollisuusalueella. Tarkempaa tietoa ”Itäharjun Ajot 1955 – 65 Jarno Saarinen -muistoajo” näytösajotapahtumasta saat osoitteesta www.itaharjunajot.fi.

Uusin numero