Ison luokan mestaruustaisto kiristyi

Pyrhösen vauhtiin ei kenelläkään ollut mitään mahdollisuuksia vastata huimista mäistään kuuluisalla radalla. Mies harjoitteli ensi viikonlopun MX3-luokan MM-päätöskisaa varten molempien erien voitot.

Sarjan kärjessä Alavudelle matkustanut Niko Koskela ajoi kummassakin erässä huikeaa vauhtia, mutta kun lähdöt eivät olleet aivan nappisuorituksia ja ohituksissakin oli Koskelalla tekemistä pikkuluokan pyörällä, mies joutui tyytymään kummassakin erässä neljänteen sijaan hurjasta taistelusta huolimatta.

Kummankin erän kakkoseksi ajanut Tommi Mäkinen nousi samalla sarjajohtoon vain neljän pisteen erolla. Alavuden mäet kahden kolmossijan arvoisesti kesyttänyt Atte Jousi on nyt tasapisteissä Koskelan kanssa, eroa ykköspaikkaan heillä on siis vain tuo neljä pistettä. Pyrhönen nousi erävoittojensa myötä sarjan neloseksi, mutta koska mies ei MM-sarjan vuoksi tietenkään ole ajanut kaikkia SM-sarjan kisoja takamatkaa pronssitilaan on jo lähes neljäkymmentä pistettä. Näin mitalit jaettaneen Mäkisen, Koskelan ja Jousen kesken syyskuussa Tampereella kisattavassa päätösosakilpailussa.

Pyrhönen piti Alavuden kisaa mainiona valmistautumisharjoituksena kohti ensi viikonlopun MM-päätöstä.

– Olen ollut täällä viimeksi kisoissa muistaakseni joskus vuonna -94 ja rata on tosi makea, tällaisia oikeiden motocross-ratojen kuuluu ollakin. Halusin ottaa tänään itsestäni irti oikein kunnolla MM-päätöskisaan valmistautumisen vuoksi, Pyrhönen totesi.

Mäkinen puolestaan manaili puutumistaan toisessa erässä.

– Olen sairastellut tässä pitkin kautta ja sen takia harjoitteluun on tullut taukoja. Ensimmäinen erä ei sekään ollut helppo, mutta toisessa puuduin aivan liikaa ja Jousi ja Koskela saivat ajettua kiinni. Olin taas viikolla lääkärissä ja kaikenmaailman kokeissa, mutta syytä sairasteluun ei vieläkään ole varmuudella löytynyt. Toivottavasti löytyy, niin pääsen harjoittelemaan kunnolla ennen Tampereen kisaa, Mäkinen puuskutti.

Pikkuluokan pyörällä ajanut Jousi naureskeli toisen erän jälkeen hyväkuntoisena.

– Melkein kaikkialla muualla pystyin hyvin ajamaan kovempaa kuin Mäkinen, mutta noihin mäkiin kun Tommi löysi kolmosen päälle niin eipä ollut pikkupyörällä siinä sitten mitään jakoa. Tampereelle lähden hakemaan mestaruutta tästä sarjasta ihan niinkuin pikkuluokastakin, mutta kisa tulee varmasti olemaan kovaa Tommin ja Nikon kanssa, Jousi visioi jatkokauttaan.

Junioreiden Suomen Cupissa ei sen sijaan ole tiukasta mestaruusväännöstä hajuakaan, kun sarjasta on vielä ajamatta yksi supercross-kisa ja kaksieräinen päätös Tampereella. Lari Jukolan kultajuna puksuttaa kohti tavoitettaan sellaisella vauhdilla ja varmuudella, että piste-etumatka kakkosena olevaan Robin Seleniukseen on jo 42 pistettä.

Alavuden avauserässä Selenius oli jo lähella kaventaa eroa, mutta kaatuminen kärjestä pudotti hänet loppujen lopuksi kuudenneksi. Tuon erän voittoon ajoi Miro Sihvonen, Jukola nousi huonon lähdön jälkeen uskomattoman tuntuisesti toiseksi ohittaen lähes kaikki muut paitsi Sihvosen. Toisessa erässä Jukola vei varman voiton ennen Seleniusta.

Suomen Cupin pronssista sen sijaan kisataan vielä tiukasti, Santeri Pikkumäki pitää sarjan kolmospaikkaa vain neljä pistettä edellä Sihvosta.

Junioreiden Suomen Cup jatkuu Siilinjärvellä supercross-kisalla 28.8., MX1-luokan kauden SM-päätös on Tampereella 18.9.

Tiedote: TR Tuotanto

Uusin numero