Isojen massojen MX-liiga starttaa Vantaan Vauhtipuistosta

Kyseessä on kuljettajien osallistujamäärällä mitattuna Suomen suurin motocross-sarja, jossa oli viime vuonna mukana yli 500 eri kuljettajaa. MX-liigakausi käynnistyy Vantaan ja Hyvinkään osakilpailuilla.

MX-liigassa kilpaillaan tuttuun tapaan lauantaisin 7-15-vuotiaiden kuljettajien luokissa ja sunnuntaisin niin sanotuilla aikuisten pyörillä.

Junioriluokkien pienimmät pyörät ovat MX65-luokan 65-kuutioiset kaksitahtiset. 85-kuutioisten kaksitahtisten ja 150-kuutioisten nelitahtisten pyörien alin luokka on MXC/C.

Saman kokoluokan seuraavan sarjaportaan, eli MXC/B:n MX-liigakilpailuihin on tullut muutos, kun luokassa saavat ajaa myös ikäluokan kovimmat kuljettajat, eli MXC/A-luokkalaiset. MXC/A ei kuitenkaan ole virallinen MX-liigaluokka, joten siinä ei jaeta sarjapisteitä.

MXC/A:n arvosarja on tänä vuonna Suomen mestaruussarja, jota ajetaan yhdessä kotimaisen motocrossin pääluokkien, aikuisten MX1- ja MX2-luokkien SM-sarjan yhteydessä.

MX-liigan sunnuntaissa nähdään tänä vuonna 125-kuutioisten kaksitahtisten MX125-luokka, aikuisharrastajien MXB-luokka sekä naisten MXD-luokka.

Naisten luokka tekee näin paluun MX-liigaviikonloppuun, kun viime vuonna MXD kilpaili veteraanien Suomen Cupin yhteydessä.

Alle 18-vuotiaiden MXJ-luokka ei sen enää jatka MX-liigassa, vaan luokka ajaa ainoastaan virallista mestaruussarjaansa, eli Suomen Cupia.

Vantaan Moottorikerho avaa uuden MX-liigakauden Vauhtipuistossaan Vantaan Lavangossa viikonloppuna 25.-26. huhtikuuta.

MX-liigaluokkien lisäksi sunnuntain ohjelmaan kuuluu uusi, täysin harrastajille suunnattu MXH-luokka.

Se lanseerattiin kotimaiseen motocrossiin laskemaan kilpailuihin osallistumiskynnystä, sillä luokka on tarkoitettu vain niille kuljettajille, joilla ei ole kilpailukokemusta tai vain vähäinen kokemus.

Vantaalla järjestetään myös kaikkein pienimpien lasten näytösajo 50-kuutioisilla pyörillä.

Lisäksi lasten on mahdollista käydä ilmaiseksi kokeilemassa motocrossia lasten moporadalla.

Hyvinkään Moottorikerho jatkaa MX-liigakautta viikko Vantaan jälkeen, eli 2.-3. toukokuuta.

Kohti MX-liiga Gaalaa

MX-liigakausi päättyy perinteiseen MX-liiga Gaalaan, jossa palkitaan jokaisen luokan kymmenen parasta kuljettajaa sekä kaikki paikalle tulevat MX65-luokan juniorit.

Mestarit saavat viime vuonna lanseerattuun tapaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamat kiertopalkinnot.

Jo kauden aikana kilpailijoille jaetaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Esimerkiksi Turun Seudun Moottoriurheilijat palkitsee kilpailustarttien parhaita vapaalipuilla TSMU Extreme Areena -sisäradalleen Raisioon, Miska Aaltonen MX School jakaa ilmaisia osallistumisoikeuksia ajoleiripäiväänsä, Turun Moottorikerho antaa luokkakohtaisesti yhteistulosten nopeimman kierrosajan kellottaneille vapaalippuja TMK-Tietokeskus Center -sisäradalleen Turkuun, RJF Motorsport palkitsee MXC/C- ja MXC/B-luokan mestarit VH-pakoputkella, RacePros tarjoaa pyörän tekniikkakoulutusta, Oy Brandt Ab lahjoittaa naisten mestarille Arai-kypärän ja Sinisalo palkitsee useita ajajia ajovarusteilla.

MX-liigakausi on viime vuoden tapaan promoottorivetoista, kun turkulainen Marko Vihriä jatkaa yrityksensä 81 Media Finland kautta julkikuvan ja tiedotuksen kehittämistä.

Merkittävä rooli tulee olemaan mediatiedotteilla, kilpailuvideoilla (YouTube), Facebook-sivulla sekä pian avattavalla nettisivulla mx-liiga.fi.

24MX-nettikauppa on MX-liigan pääyhteistyökumppani, ja sarjan virallinen nimi 24MX MX-liiga. Muita yhteistyökumppaneita ovat Arai, Bike & Boat World, Crossiblogi.fi, KTM, Kärcher, Liquid Image, Miska Aaltonen Mx School, OFFROADPro, Pilvilinnan Talonmies, RacePros, RJF Motorsport, Sinisalo, TMK-Tietokeskus Center, TSMU Extreme Areena.

24MX MX-liiga 2015:
25.-26.4. Vantaan Moottorikerho
2.-3.5. Hyvinkään Moottorikerho
23.-24.5. Porin Moottorikerho
13.-14.6. Ylä-Savon Moottorikerho
4.7. Rovaniemen Moottorikerho
11.-12.7. Oulun Moottorikerho
1.-2.8. avoin
5.-6.9. Vantaan Moottorikerho

MX-liiga kiertopalkinnot:
MX65 – Motonet
MXC/C – Jussi Nikkilä Konekesko Yamaha Racing
MXC/B – Imatran Moottorikerho Kuusitunturi Offroad Areena
MX125 – Turun Seudun Moottoriurheilijat Extreme Areena
MXB – Jussi Vehviläinen Duell Bike-Center
MXD – Ylä-Savon Moottorikerho Teuvo Länsivuori
MXJ – Samuli Aro KTM Nordic
MXJ ei ole tänä vuonna MX-liigaluokka, joten kiertopalkinto annetaan MXJ:n Suomen Cup -mestarille.

Uusin numero