ISDE-joukkueita rakennetaan – naisten ja nuorten joukkueet valittu

– Naisten joukkueessa ajavat Marita Nyqvist, Hanna Mertsalmi ja Sanna Kärkkäinen. Kolmikko on erottunut selkeästi muista ja oli luonnollinen valinta tämän vuoden joukkueeksi. Sama joukkue edusti Suomea myös viime vuonna, toteaa valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Junior Trophy -joukkueessa MM-joukkuekisassa ajavat puolestaan Aleksi Jukola, Mika Tamminen, Matias Savo ja Joni Kaivolainen.

– Joukkueen kuskit ovat ajaneet tasaisesti hyviä tuloksia. Myös Paavo Honkanen on jo loukkaantumisten jälkeen päässyt ajamaan ja kesän edetessä hän varmasti tulee saamaan itsensä kilpailukykyiseen kuntoon ja toimii nuorten joukkueen varakuljettajana, sanoo Konttinen.

Trophy-joukkueen valintaprosessi on sen sijaan vielä kesken. Ehdolla joukkueeseen ovat Matti Seistola, Eero Remes, Roni Nikander, Lauri Pohjonen, Antti Hellsten, Juha Salminen, Toni Eriksson ja Marko Tarkkala.

– Tämän vuoden valintaprosessin suurin haaste etenkin Junior Trophy -joukkueen osalta on ollut Suomessa ajettavien endurokilpailujen vähyys, taustoittaa Konttinen.

ISDE ajetaan Sardiniassa 30.9-5.10. ja joukkueet tulee nimetä viimeistään kuusi viikkoa ennen kilpailua.

– Trophy -joukkueen lopulliset valinnat saattavat venyä elokuun alkuun. Valinnat pyritään kuitenkin tekemään mahdollisimman ajoissa, jotta kuljettajat pystyvät alkamaan omalta osaltaan valmistautumaan kilpailun vaatimiin järjestelyihin, lupaa Konttinen.
 

Uusin numero