IRRC-mestaruus Kostamon tähtäimessä

Erno Kostamo tavoittelee tänä vuonna IRRC-sarjan mestaruutta.
Kuva: Inka Nevalainen.

Suomen nopein katuratakuljettaja Erno Kostamo starttaa kauteen IRRC-mestaruus mielessään. 

Viime vuonna IRRC-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Erno Kostamo lähtee kauteen 2019 kirkkaimman mitalin kiilto silmissään. IRRC-sarjan lisäksi Kostamon suunnitelmiin kuuluvat North West 200 ja Macaon GP. Kilpailukausi alkaa 11.-12. toukokuuta Alankomaiden Hengelosta, jossa järjestetään IRRC-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Hengelosta Kostamo suuntaa suoraan kohti Pohjois-Irlantia, jossa käynnistyy North West 200 -kilpailuviikko.
– Alun perin kaavailin ajavani vain valikoituja IRRC-kilpailuja, mutta suunnitelmat ovat eläneet hieman. IRRC-sarja on onnistunut nostamaan jo ennestään korkeaa profiiliaan ja lisäksi voimasuhteita arvioidessani totesin, että minulla on todella hyvät saumat mestaruuteen, joten siihen panostetaan nyt täysillä, Kostamo toteaa.

Kostamo ennustaa, että kokeneiden IRRC-kuljettajien lisäksi sarjan kärkitaistelusta saattaa löytyä myös nopea tulokaskuljettaja.
– Lisäkseni mestaruuskamppailussa tullaan varmasti näkemään Didier Grams ja jos Marek Cerveny onnistuu nousemaan tasolle, jota häneltä vuonna 2017 nähtiin, on myös hän yksi sarjan kärkikuljettajista. Lisäksi Penz13-tiimissä ajava sarjatulokas Davey Todd saattaa olla vaikea lyötävä, ajoimme hänen kanssaan suurin piirtein samaa vauhtia sekä Frohburgissa että Macaossa. Sarjan mestaruustaistelusta tulee aivan varmasti todella mielenkiintoinen, Kostamo ennustaa.

Tulevalla kaudella Kostamo ajaa IRRC-sarjassa omalla Naulankanta Motosport -tiimillään, mutta Penz13-tiimin tuella. Vaikka tiimi on uusi, ovat henkilöt sen taustalla tuttuja. Päämekaanikkona jatkaa Pekka Olkkonen. Lisäksi aiempina vuosina tiimipäällikkönä tutuksi tullut Markku Stedt tarjoaa jatkossakin taustatukea. Myös pyörä on tuttu aiemmilta vuosilta.
– Jatkan BMW S 1000 RR:n puikoissa. Olemme jälleen talven aikana kehittäneet moottoria eteenpäin, eikä homma ainakaan pyörän suorituskyvystä jää kiinni, lupaa Kostamo.
– Siitäkin on takuulla hyötyä, että tällä kaudella ajan Michelinin tehtaan tuella ja tehdas lähettää joka kilpailuun rengasinsinöörit huolehtimaan pidon riittävyydestä, Kostamo kertoo.

Kaudella 2019 Kostamon pääyhteistyökumppaneina toimivat Naulankanta, joka näkyy myös tiimin nimessä, XLmoto ja Bellabit.
– Me Naulankannassa olemme erittäin innokkaita moottoriurheilun seuraajia sekä harrastajia, ja sama koskee myös asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme. Aiempi yhteistyömme Ernon kanssa on ollut erittäin miellyttävää, ammattimaista sekä tuloksellista. Tälle vuodelta odotuksia on kohotettu jälleen korkeammalle, joten olikin helppo tehdä päätös edellisten hyvien yhteistyövuosien jatkoksi. Yhteistyötämme boostaa entisestään mahdollisuus isompaan näkyvyyteen pääyhteistyökumppanin roolissa, kuvailee Naulankannan Aki Kinnunen.
– Olemme todella ylpeitä siitä, että saamme olla mukana tukemassa Suomen nopeinta katuratakuljettajaa eteenpäin urallaan. Olemme tehneet Ernon kanssa aiemminkin yhteistyötä, hän on muun muassa ollut tapahtumissamme offroad-puolen kouluttajana ja olemme myös keskustelleet laajemmasta yhteistyöstä. Kuitenkin vasta oman tiimin myötä meillä on vapaus tehdä asioita haluamallamme tavalla, joten yhteistyön aloittamista ei kauaa tarvinnut miettiä. Ajatuksena onkin kokeilla Ernon kanssa hieman erilaisia juttuja ja tehdä asioita uudella tavalla, kertoo Juuso Valtakari XLmotosta.

Erno Kostamo kilpailee kaudella 2019 IRRC-sarjassa Naulankanta Motosportin BMW S 1000 RR:llä. IRRC-sarjan lisäksi Kostamon kilpailukalenteriin kuuluvat North West 200 ja Macaon GP. Kuusi osakilpailua käsittävä IRRC-sarja alkaa 11.-12. toukokuuta Alankomaiden Hengelosta. North West 200 ajetaan Pohjois-Irlannissa 12.-18. toukokuuta. Suomessa Kostamon vauhtia pääsee näkemään Imatranajossa 14.-16. kesäkuuta.
Ernon mestaruustaistelua voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Uusin numero