IRRC Imatra lauantai: Michael Rutter voitti Superbike-kisan, Erno Kostamo neljäs

Erno Kostamo (38) ja Pauli Pekkanen (18)
(Kuva: Janne Kohonen)

BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo käynnistyi lauantaina kolmella startilla. Lauantain päälähdössä IRCC-Superbike –luokassa Mansaaren katurataosaaminen oli valttia britti Rutterin voittaessa.

BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo käynnistyi lauantaina viime vuotista suuremman yleisön edessä. Muutamien harmittomien kaatumisten sävyttämä päivä päättyi saksalaisen Penz13 BMW-tiimin juhlaan. Tallin kolmikko miehitti palkintopallin Superbike-kilpailun päätteeksi. Kiteen Erno Kostamo kaasutteli päivän päälähdössä neljänneksi.

Alkukierrosten kolaroinnin vuoksi IRRC-sarjan 600-kuutioisten kilpailu jouduttiin ajamaan kahdessa osassa ja kilpailun päätteeksi Vuoksen rannalla kajahti Marseljeesi, sillä ranskalainen Pierre Yves Bian nousi ykköskorokkeelle. Hän siirtyi samalla sarjajohtoon.

Hollannin Joey den Besten oli toinen ja Saksan Thomas Walther täydensi palkintopallin. Paras suomalainen oli villillä kortilla mukana kaasutellut Anssi Koski ajaen kahdeksanneksi. Sarjan vakiokuski, imatralainen Sammy Ahonen menetti parhaan suomalaisen tittelin vajaan sekunnin erolla ollen yhdeksäs.

Myös Superbike-kilpailu jouduttiin ajamaan kahdessa osassa kaatuneen kilpailijan moottoripyörän jäätyä ajoradalle. Suomalaisen Markka Racing -tallin Pauli Pekkanen oli kilpailun keskeytyshetkellä toisena.

Uusintastartti jämsäläiseltä ei kuitenkaan onnistunut ja kärki pääsi karkuun. Pekkanen oli
lopulta kuudes edellään kärkikolmikko ja tsekki Marek Cerveny sekä tiimikaveri Kostamo.

Markka Racingin Juha Kallio täydensi hyvän suomalaispaivän ajamalla seitsemänneksi. Superbike-kilpailun ykköseksi ajoi Mansaaren ajoissakin kunnostautunut Michael Rutter voittaen niukasti mansaarelaisen Dan Kneenin ja italialaisen Alessandro Politan.

Sarjakärki Sebastien le Grelle saavutti kilpailussa ruutulipun ensimmäisenä, mutta hänen loppuaikaansa lisättiin 20 sekuntia vilppilähdön vuoksi ja belgialainen oli lopulta yhdeksäs säilyttäen sarjan johtopaikan.

Sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen hallitsi sivuvaunujen lauantaista kilpailua mestarin elkein voittaen kahdeksan kierroksen kilpailun lähes minuutilla. Markku Artiola/Kasper Arokivi kaksikko kaasutteli toiseksi saavuttaen ruutulipun 53,682 sekuntia kärkiparin
takana. Ruotsalais-eestiläinen duo Tomas Axelsson/Silver Kuusk oli kolmas.

BMW Delta Bavaria 53. Imaranajo jatkuu sunnuntaina IRRC-sarjan toisilla osakilpailuilla ja kolmella kansainvälisellä startilla.

BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo IRRC-osakilpailu lauantain tulokset:
Sivuvaunut 8-kierrosta

1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Yamaha 17:34.214, 2. markku
Artiola/Kasper Arokivi, Suomi, ASR-Yamaha +53.682, 3. Tomas Axelsson/Silver
Kuusk, Ruotsi/Eesti, ART-Suzuki +1:05.866.

IRRC-sarja Supersport 6 kierrosta
1. Pierre Yves Bian, Ranska, Yamaha 11:55.552, 2. Joey den Besten, Hollanti,
Yamaha +2.484, 3. Thomas Walther, Saksa, Yamaha +3.076,…8. Anssi Koski, Suomi,
Kawasaki +18:558, 9. Sammy Ahonen, Suomi, Yamaha +18:19.418, 11. Tapio Mustonen,