Intoa puhkuva Pyrhönen painaa tallipäällikkönä pitkää päivää

Intohimoisesti lajiaan rakastavalla Pyrhösellä, 34, oli tunnetusti sana hallussa kilpailijana, eikä tahti tunnu tallipäällikkönä laantuneen. Hyvä näin. Pyrtsimäisen tuttu tunteen palo roihuaa rinnassa ja tarinaa pukkaa arvatenkin silmät säihkyen.

– Kaikki on uutta: tiimi, mekaanikot, kuljettajat, pyörämerkki. Tiimi on rakennettu täydellisesti uudelleen ja olen äärimmäisen iloinen siitä, että saan olla osa sitä. Tietenkin nämä neljä viimeistä kuukautta ovat olleet täynnä massiivista työtä, mutta olemme ottaneet jokaisen askeleen vahvasti ja kaikki on ollut tähän mennessä positiivista, Pyrhönen pudottelee innoissaan MM-sarjan promoottorin Youthstreamin sivuilla.

– Tunnen itseni erittäin motivoituneeksi. Itse asiassa en ole katsonut lainkaan uraani taaksepäin, Pyrhönen linjaa järkähtämättömän suunnan.

Ice1Racing tiputteli viime syksynä isoja uutisia suunnitellusti ja tasaiseen tahtiin. Ensin julkistettiin Pyrhösen pesti, pyörien vaihtuminen Kawasakista KTM:ään ja sen yhteydessä edelleen myös ranskalaiskuljettaja Xavier Boogin kiinnittäminen tiimiin.

Parin viikon kuluttua tästä Ice1Racing julkisti sopimuksen portugalilaisen Rui Goncalvesin kanssa. Boog sijoittui viime kaudella MX1-luokan MM-pisteissä seitsemänneksi ja Goncalves kymmenenneksi.

Tiimi tyytyväinen kuljettajiin
ja kuljettajat tyytyväisiä tiimiin

– Olen varsin tyytyväinen kuljettajiimme. He ovat erittäin kokeneita ja he tietävät kuinka paljon töitä tällä tasolla on tehtävä. Kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja ensimmäiset kisat lähestyvät koko ajan. Tuskin maltamme odottaa lähtöpuomin kaatumista, Pyrhönen kuvailee tuntemuksia, kun Qatarin Losailissa ajettavaan MM-avaukseen on aikaa reilut viisi viikkoa.

Boog ja Goncalves ovat harjoitelleet viime viikot Espanjassa. Sitä ennen kaksikko vietti yhteistä aikaa koko tiimin kanssa ja fysiikkatreenien merkeissä Suomessa, josta matka jatkui Belgian hiekkaradoille.

– Tavoitteeni MM-sarjassa ovat viiden parhaan joukossa ja tietenkin podiumilla, jonne en viime kaudella yltänyt. Pääasia on pitää hauskaa pyörällä ja jos kaikki sujuu hyvin, niin tulokset tulevat sen myötä, toteaa Belgiassa majaansa pitävä Boog.

Goncalves vaikuttaa hänkin puhkuvan intoa vaikean kauden 2012 jäljiltä. Mies on nyt fyysisesti ja myös henkisesti jälleen täydessä iskussa.

– Tämä on taas uusi haaste urallani. Paluu KTM-pyörälle on varmasti hyvä asia ja Ice1Racing-tiimi on mahtava. En voi kiittää heitä riittävästi siitä kaikesta, mitä he ovat tehneet eteeni jo tähän mennessä, hehkuttaa Goncalves.

Boog ja Goncalves ovat molemmat mukana eurooppalaisen motocrosskauden ensi viikonvaihteessa Italian Mantovassa perinteisesti käynnistävän kisan starttilistoilla.

* Kuva: Tapio Vuori

Kari Aho
Lähde: Youthstream
 

Uusin numero