Indian Scout FTR 1200 Custom – kilpailumenestyksen innoittamana


Indian panostaa Pohjois-Amerikassa tosissaan flat trackin AMA Grand National -sarjaan, ja loistavalla menestyksellä. Indianin tehdaskuljettajat Jared Mees, Bryan Smith ja Brad Baker dominoivat sarjaa ja ottivat kahdeksastatoista osakilpailusta yhteensä 14 voittoa.

Kaikkiaan 54 tarjolla olleesta podium-sijoituksesta kolmikko haali itselleen peräti 37 kappaletta. Sarjan mestariksi ajoi Jared Mees ottamalla 10 voittoa ja ennätykselliset 17 podium-sijoitusta. Indian FTR 750 -mallilla kuljettajakolmikko nappasi sarjan loppupisteissä kolme kärkisijaa.

FTR 1200 Custom ja FTR 750 -kilpuri.
Hyvän kilpailumenestyksen innoittamana Polaris-konserni esitteli Indian Scoutista rakennetun erikoismalli FTR 1200 Customin. Tosin kyseessä oli vasta konseptimalli, mutta rivien välistä saattoi lukea että tuotantomalli on luvassa jo loppuvuodesta 2018 tai viimeistään alkuvuodesta 2019. Nyt nähty FTR 1200 Custom
oli varustettu Brembon radiaalijarruilla ja Öhlinsin jousituksella. Rajusti kevennetty Scout painoi vain 194 kiloa, jossa valmistajan mukaan on kevennystä perusmalliin huikeat 45 kiloa.

– Kyllä me näitä tilataan Suomeen ja monta heti kun se vaan on mahdollista, hehkutti Brandt-Polariksen tuotepäällikkö Vesa Ylä-Outinen nähtyään uutuuden Milanon messuilla.
Jäädään odottamaan Polariksen ilmoitusta siitä, milloin sarjatuotanto polkaistaan käyntiin.

Uusin numero