IMK rakentaa Pohjolan suurinta moottoriurheilutapahtumaa

Imatran lähialueiden hotellit ovat loppuunmyytyjä ja kisajärjestäjä on markkinoinut tapahtumaa aktiivisesti Saimaan alueen ympäristössä, josta pystyy tulemaan kisoja katsomaan ilman yöpymistä.

Imatranajon ajankohta keskellä lomakautta on tuonut haasteita kilpailijoille kuljetuskaluston paikkojen saamisessa täysille laivoille. 

”Majoitustilanteen takia olemme painottaneet Imatranajon loppuajan markkinoinnissa päivämatkoja”, Suikkari kertoo.

Imatranajo kiinnostaa kovasti ulkomaalaisia kuljettajia.

”Imatranajo vetää hyvin ulkomaalaisia IRRC-sarjaan osallistuvia kuljettajia Imatralle. Sarjan avauskisassa Hengelossa oli mukana peräti 270 kuljettajaa. Tosin siellä suurin osa ajajista oli Benelux-maiden RR-sarjan BeneCup:n osallistujia”, Juha Suikkari kertoo.

Imatralla kilpailee yli 100 kuljettajaa IRRC Superbike ja IRRC Supersport – pääluokissa  sekä Open ja Lightweight  –luokissa. Lisäksi Imatralle ensimmäistä kertaa ajamaan tuleville kuljettajille järjestetään oma vapaa harjoitus.

Webb ja Kostamo ennakkosuosikkeja

”Kyllä on odotettavissa tiukat kamppailut. IRRC Superbike –luokassa on mukana 37 ajajaa, joista suomalaisia on seitsemän kuljettajaa. IRRC Supersportissa on 29 ilmoittautunutta. Kotimaisia kuljettajia on kahdeksan”, valottaa Suikkari osanottajalistoja.

IRRC Superbike-luokassa on vakiokuljettajia 32 kappaletta. IRRC Supersport-luokkaan oli ilmoittautunut koko sarjaan 25 ajajaa. Nyt Imatran kisassa on Juha Kallio on vaihtanut Supersport –luokasta Superbike:een. Superbike-luokassa kovimmat ennakkosuosikit ovat britti Danny Webb ja Erno Kostamo.

Naapurimaasta Venäjältä on Imatralla Superbike-luokassa yksi ajaja. Supersport-luokassa on kertalisenssin Imatralle saanut kaksi venäläistä kuljettajaa.

Imatralla ajetaan perjantaina 6. heinäkuuta illan suussa vapaat harjoitukset. Lauantaina 7. heinäkuuta on radalla toimintaa koko päivän, ensin ovat aika-ajot ja sitten päivän päätteeksi on kolme kilpailulähtöä. Sunnuntaina aloitetaan eri luokkien lämmittelyajoilla ja iltapäivällä on viisi kilpailua.
 

Uusin numero