Imatranajon kävijämäärä kasvoi – taloudellinen vaikutus kaupungille viisi miljoona euroa

Imatranajo keräsi Vuoksen varrelle 42000 katsojaa, ja IRRC-organisaatio on ehdottanut tapahtumalle pitkää jatkosopimusta. Kuva: Timo Holländer.

Imatranajossa vieraili tänä vuonna 42000 ihmistä, ja tapahtuman taloudellinen vaikutus oli viisi miljoonaa euroa. Ensi vuodelle kasvua haetaan yhteistyöllä toisen suuren suomalaisen moottoriurheilutapahtuman, Neste-Rallin kanssa.

Imatranajo keräsi 14.-16. kesäkuuta noin 42 000 katsojaa, mikä vakuutti IRRC-sarjan järjestäjät ehdottamaan pitkää jatkosopimusta. Ensi vuodelle Imatranajo hakee kasvua muun muassa yhteistyöllä Neste-Rallin kanssa.

Imatranajo oli 1970-luvulla yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista ja nyt Vuoksen rannalla ajettavasta kilpailusta pyritään kasvattamaan jokakesäinen massatapahtuma. Tänä vuonna yleisömäärässä oli kasvua noin 10 prosenttia, joten viikonlopun kävijämäärä nousi lähes 42 000 silmäpariin.

Imatran maineikas katurata tarjoaa moottorihenkiselle yleisölle juuri sitä, mitä he haluavat nähdä. Maailmanluokan kilpailijat ottamassa mittaa toisistaan legendaarisella katuradalla.

Kilpailun vahva menneisyys näkyy kaikkialla ja tutkimusten mukaan juuri kilpailun historia on yksi merkittävimmistä syistä tulla paikan päälle vuosi toisensa perään. Nyt tapahtumasta halutaan tehdä entistä houkuttelevampi. Suunnitelmia on tehty pitkäjänteisesti ja niitä lähdetään toteuttamaan välittömästi. Yksi uusista asioista on yhteistyö Suomen MM-rallin kanssa. Imatranajo tulee näkymään Jyväskylässä kilpailukeskuksena toimivan Paviljongin alueella rallin aikana. Vastaavasti ralli tulee olemaan esillä Imatranajossa. Yhteistyöllä haetaan positiivista näkyvyyttä molemmille tapahtumille.

IRRC-sarjan ratamoottoripyöräkilpailun taloudellinen vaikutus Imatran kaupungille on melkoinen, sillä tapahtuma tuo alueelle noin viisi miljoona euroa, josta yli puolet käytetään kilpailualueen ulkopuolisiin palveluihin. Tämä on yksi syy siihen, että toimintaa halutaan kehittää ja luoda tapahtumassa menneiden aikojen kaltainen hittituote. Kilpailun suuri suosio on havaittu myös IRRC-sarjan järjestäjien taholla ja he ovatkin esittäneet Imatran Moottorikerholle toiveen uudesta, kolmen vuoden jatkosopimuksesta. IRRC-sarjan kiinnostus valaa imatralaisiin uskoa entisestään ja heillä on vakaa tarkoitus jatkaa Imatranajon kehittämistä yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista moottoriurheilutapahtumista.

Uusin numero