Imatranajo, Secto Rally Finland ja AKK ovat solmineet yhteistyösopimuksen

Legendaariset suomalaiset moottoriurheilutapahtumat Imatranajo ja Secto Rally Finland aloittavat yhteistyön ja ryhtyvät rakentamaan vahvaa siltaa moottoripyörä- ja autourheilun välille. 

Suomi on kuuluisa hyvistä moottoriurheilijoista sekä hienoista tapahtumista, joiden huipputasoa edustavat Imatranajo ja Secto Rally Finland eli Suomen MM-ralli. Nyt näiden tapahtumien järjestäjät haluavat madaltaa kynnystä auto- ja moottoripyöräurheilun fanien välillä, ja tämän idean tuloksena on yhteistyö tapahtumien välillä. 

Sopimuksen perusajatuksena on se, että entistä paremman moottoriurheilutapahtuman toteuttaminen vaatii yhteistyötä läpi lajirajojen, eikä sillä ole merkitystä, ajetaanko kahdella vai neljällä renkaalla. 

Katsojille tämä yhteistyö näkyy kummassakin tapahtumassa muun muassa näytöslähtöinä, kalustoesittelyinä ja lippukampanjoina.

”Intohimomme on yhteinen ja sen kannattavan tulevaisuuden eteen on tehtävä yhdessä töitä. On upeaa päästä tekemään yhteistyötä yhdessä Suomen suurimman moottoriurheilutapahtuman kanssa, jakamaan kokemuksia sekä tavoitella uusia kiinnostuneita henkilöitä lajiemme pariin”, Imatranajon tapahtumavastaava Juuso Valtakari sanoo.

Imatralla uusi yhteistyö AKK:n ja Secto Rally Finlandin kanssa tulee näkymään selkeimmin uuden mielenkiintoisen Touring Car -rataluokan eli TCR Finlandin näytösajona sekä erilaisen autokilpakaluston esittelynä.

Vastaavasti Imatranajo tulee olemaan Suomen MM-rallissa esillä ajoparaatina Harjun erikoiskokeen yhteydessä. Tämän lisäksi moottoripyöräkalustoa esitellään Jyväskylässä Paviljongin kilpailukeskuksessa, johon kootaan läpileikkaus Imatranajon historiasta eri vuosikymmenien moottoripyörien muodossa.

”Moottoriurheilun kirkkaan tulevaisuuden takeena on eri liittojen, kerhojen ja harrastajien tiivis yhteistyö. Yhteistyömme Imatranajojen kanssa on tervetullut ja luontainen jatkumo jo aloitetulle yhteistyölle ratalajien parissa. Tulevalla kaudella tullaan ajamaan kolme kilpailua, joissa on mukana sekä auto- että moottoripyöräluokkia”, AKK:n promoottori Tiina Lehmonen kertoo. 

”Erityisen kiinnostavaa tulee olemaan se, miten TCR Finland -luokan kilpurit selviytyvät Imatran kovavauhtisesta katuradasta ja mitä yleisö uudesta luokastamme tykkää”, kommentoi TCR Finlandin promoottori Mika Heinonen.

Imatranajot ajetaan 1.–2.7.2023 ja Secto Rally Finland reilua kuukautta myöhemmin 3.–6.8.2023. 

Uusin numero