Imatranajo – Giacomo Agostini 60-vuotisjuhlien kunniavieraaksi

Giacomo Agostini vuonna 1965

Imatranajo 2022 –järjestelytiimillä on suuri ilo ja kunnia ilmoittaa, että kaikkien aikojen legendaarisin ratamoottoripyöräilijä, Imatrallakin menestystä saavuttanut Giacomo Agostini saapuu Imatranajon 60-vuotisjuhlien kunniavieraaksi.

-Lähetimme helmikuussa Imatran Moottorikerhon ja Imatran kaupungin puolesta Giacomo Agostinille virallisen kutsun saapua heinäkuussa Imatralle ja suureksi iloksemme hän vastasi kutsuumme myöntävästi. Meille on todella suuri kunnia saada hänet tänne kunniavieraaksemme, kertoo Imatran Moottorikerho ry:n puheenjohtaja Martti Solja.

Karismaattinen hurmuri ja hurjapää viettää 80-vuotispäiviään pari viikkoa ennen Suomeen tuloaan 16. päivä kesäkuuta.

Vuonna 1942 Bresciassa, Lombardiassa syntynyt Giacomo ”Ago” Agostinitunnetaan maailman voitollisimpana ratamoottoripyöräilijänä. Imatralla hänajoi voittoon peräti 16 kertaa vuosina 1965 – 1975.

Uransa ensimmäiseen MM-tason kisaan Ago osallistui 250-kuutoisten luokassa Länsi-Saksan GP:ssä vuonna 1964.

Vuonna 1977 päättyneellä urallaan hän voitti viisitoista maailmanmestaruutta, joista kahdeksan 500-kuutioisissa ja seitsemän 350-kuutioisissa. Yksittäisten GP-kilpailujen voittoja hänen meriittilistallaan on uskomattomat 122. Maailman vaarallisimpiin moottoripyörien kilpailuihin kuuluvan Mansaaren TT-ajojen (Isle of Man Tourist Trophy) ykkössijan Ago on saavuttanut peräti kaksitoista kertaa.

Valtaosan urastaan Agostini ajoi MV Agustalla, mutta siirtyi vuonna 1974 Yamahalle, jonka tallipäällikkönäkin hän myöhemmin toimi.

Uusin numero