Imatranajo 2022 – ”Ei jäänyt epäselvyyttä kuka oli viikonlopun nopein”

Erno Kostamon Imatranajoviikonloppu hipoi täydellisyyttä. Molempien luokkien paalupaikka ja kolmesta kisalähdöstä yhtä monta voittoa.

Erno Kostamo kilpaili Imatralla sekä IRRC-sarjan Superbike-luokassa että Open Superbike-luokassa. Vaikka tulosluetteloon kirjattiin pelkkiä ykköstiloja, niin helpolla eivät voitot Kostamolle tulleet. Vielä sunnuntain Open-luokan voiton jälkeen Erno totesi, ettei ole tyytyväinen jousituksen toimintaan. Erityisesti mutkien keskivaiheella jousituksen balanssi oli huono ja siksi mutkanopeudet jäivät kuljettajan mielestä liian alhaisiksi.

-Mun vanhalla pyörällä pystyi ajamaan heikommillakin säädöillä sekunnin päähän hyvin säädetyn pyörän kierrosajoista, mutta tällä jää heti viisi sekuntia jos säädöt eivät ole kohdallaan, kertoi Kostamo Open-luokan palkintojenjakoa odotellessaan.

Tärkeintä viikonlopussa olivat kuitenkin IRRC-sarjan kilpailulähdöt, joista ensimmäinen ajettiin lauantai-iltana ja se päättyi siis Kostamon voittoon. Sunnuntaina luokan kilpailulähtö oli koko päivän viimeinen, ja ylimääräistä jännitystä toi lähestyvä ukkosrintama. Kostamo ampaisi heti lähdöstä kärkeen ja ero venähti pahimpiin kilpailijoihiin, Sveitsin Lukas Maurer ja Saksan David Datzer, pian pariin sekuntiin. Sen jälkeen ero tasaantui ja viimeisellä kierroksella Maurerin huima kiri nosti hänet aivan Kostamon kantaan takaisin.

-Kierroksen takaosalla satoi jo melkoisesti ja otin ehkä liiankin varovasti, mutta se näköjään riitti, naureskeli Kostamo onnistuneen viikonlopun viimeisen palkintojenjaon jälkeen.

Osuvin kommentti kotikentän paineiden kestämisestä ja stressin laukeamisesta kuultiin kuitenkin välittömästi kisan jälkeen, kun Kostamo heti kypärän pois päästä saatuaan tokaisi, että ”ei jäänyt epäselvyyttä kuka oli viikonlopun nopein”.

Uusin numero