Imatran näytösajoon ilmoittautui yksi maailmanmestari lisää

Saksalaisen Penz13-tiimin brittipilotti Danny Webb kaatui ja loukkaantui harjoituksissa ja hänen tilallaan tullaan näkemään Alessandro Polita. Lesistä kotoisin oleva italialainen on ansainnut kannuksensa vakiopyöräluokissa sijoittuen Sterilgarda tiimin Ducatilla Superstock 1000-luokan MM-sarjassa parhaimmillaan kolmanneksi 2008. Penz13-tiimin kolme pilottia ajaa Imatralla IRRC-sarjan Superbike-luokassa villillä kortilla.

Toipumistaan aloitteleva Webb pahoittelee tilannetta Penz23-tiimin Imatranajon järjestäjälle lähettämässä sähköpostiviestissä.

”Odotin mielenkiinnolla Imatranajoja ja olen pettynyt, kun en voi osallistua, mutta jos mahdollista tulen sitten ensi vuonna.”

Heinäkuun 7-9.07.2017 ajettavan BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon täytteenä ajettavaan näytöslähtöön on tulossa myös kovan tason ranskalaispilotteja. Moottoripyöräkeräilijä Antoine Metz tuo paikalle kaksi harvinaista pyörää. 1977 vuosimallin 125-kuutioisen Morbidellin ja 1984 vuoden Yamaha TZ 250-pyörän. Näitä kahta keräilyharvinaisuutta ajaa Imatralla Patric Plisson ja Christian Sarron, joka voitti vuoden 1984 maailmanmestaruuden juuri tuolla Metzin omistamalla pyörällä. Imatralla Sarron kukitettiin voittajaksi 250-kuutioisissa vuonna 1982.

Myös usein Imatran näytösajoissa esiintynyt, suuri Suomen ystävä Chas Mortimer on vahvistanut tulonsa Imatranajon täytteenä ajettavaan näytökseen. Britti oli aktiiviaikanaan ahkera ajaja. Hän ajoi useana vuotena kolmessa luokassa, 250-, 350- ja 500-kuutioisissa, mutta vuonna 1972 Chaz oli mukana edellisten lisäksi myös satapiikeissä. Mortimer oli parhaimmillaan katuradoilla ja hänen kaapissaan piileskelee peräti kahdeksan Mansaaren TT-ajojen voittopokaalia. Imatralla tämä kolminkertainen MM-mitalisti ei koskaan kivunnut podiumille. Miehen parhaimmaksi suoritukseksi Vuoksen rannalla jäi vuoden 1974 viissatasten nelostila ja sama sijoitus seuraavana vuonna kolmepuolikkaissa.

BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo, eli kansainvälisen katuratasarja IRRC.n Suomen osakilpailu ajetaan Vuoksen rannan katuradalla 7-9. heinäkuuta.

Uusin numero