Imatralla loukkaantunut Juha Kallio ajaa seuraavassa IRRC-kisassa

Juha Kallio ajaa Markka Racing –tiimissä toista kautta kansainvälisessä IRRC-katusarjassa. Juha aloitti tämän kautensa IRRC Supersport -luokassa, ennen Imatraa hän vaihtoi tiimissään Superbike-luokkaan ja tuttuun BMW S1000 RR –pyörään.

”Huomasin, että Superbike-pyörä sopii minulle paremmin. Superbike on myös IRRC-sarjan pääluokka”, hän tiivistää syitä luokkavaihtoon.

Imatran IRRC-kisa alkoi Juhalla onnettomasti, sillä ensimmäisen IRRC Superbike –kilpailun avauskierroksella Lukas Maurer törmäsi Kallioon ja kolari näytti pahalta. Juha Kallio vietiin Lappeenrantaan Etelä-Saimaan Keskussairaalaan.

Tosin jo lauantai-iltana sieltä tuli huojentavia tietoa. Juha oli venäyttänyt olkapäänsä, saanut kovan iskun päähänsä ja hieman loukannut niskaansa. Kallio sanoo, että kolari oli kilpailutilanne.

”Maurer on vielä nuori ja innokas, joten ylilyöntejä voi sattua. Sattuuhan niitä välillä itsellekin” Kallio myöntää.

Juha Kallio on kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen otteisiinsa radalla, vaikka kilpailu päättyikin hänen osaltaan puoleen kierrokseen. Aika-ajossa hän oli kahdeksas, joten vauhti alkoi heti löytyä Superbike-pyörällä.

”Vauhdillisesti Webb oli Imatralla omaa luokkaansa, mutta muiden kanssa menin oikeastaan samaa vauhtia”, Kallio pohtii.

Juha Kallio osallistuu seuraavaan IRRC-sarjan osakilpailuun 27.-29. heinäkuuta Belgian Chimayssä.
 

Uusin numero