Ilmiömäinen Marquez palautti Yamahat ruotuun Saksassa

Sarjan lyhimmän radan luonne istuu Marquezille kuin hanska käteen. Hän on häärinyt Sachsenringillä voittamattomana jo vuodesta 2010 lähtien kaikki luokat mukaanluettuna.

Yamaha-kuljettajat Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo antoivat ymmärtää jo lauantaina Marquezin huiman paalupaikkaennätyksen jälkeen, että he taistelevat Saksassa korkeintaan kakkossijasta.

Duo ei ollut väärässä.

Marquez nappasi kauden toisen voittonsa Austinin jatkoksi 2,226 sekunnin erolla tallikaveriinsa Dani Pedrosaan.

Kovalla eturenkaalla varman päälle matkassa ollut Marquez oli luonnollisesti pelkkää hymyä taistelun tauottua.

– Löysin hyvän fiiliksen ajamiseen heti alussa ja pystyin kasvattamaan etumatkaani. Tämä oli miltei täydellinen viikonvaihde pitkästä aikaa. Tällä tuloksella on mukava lähteä lomille, myhäili Marquez.

Rossi hiillosti parhaansa mukaan Pedrosaa, mutta tällä kertaa ”Tohtorin” paukut eivär riittäneet: kolmas 5,608 sekuntia Marquezista.

Käytännössä yksinään matkaa taittanut Lorenzo leikkasi maalilinjan neljäntenä 9,928 sekuntia voittajan takana. Saksan GP:n voitto karttaa siis yhä Lorenzoa.

– Danilla oli tänään jotain taskussaan. Hän oli tosi nopea viimeisillä kierroksilla. Kolmas sija oli minulta tänään maksimisuoritus. Podiumilla on aina mukava olla ja lisäksi pystyin lisäämään pistejohtoani Jorgeen nähden, painotti Rossi.

Rossi johtaa sarjaa kauden puolimatkan krouvissa 13 pisteellä toisena olevaan Lorenzoon. Marquez jatkaa neljäntenä 65 pistettä Rossista jääneenä.

Seuraavaksi pisteistä taistellaan elokuun toisena viikonloppuna Indianapolisin legendaarisella radalla USA:ssa.

Uusin numero