Iker Lecuona Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimiin kaudella 2020

Iker Lecuona ajaa kaudet 2020-21 Red Bull KTM Ajon väreissä.

Viimeksi Sachsenringin osakilpailussa säväyttänyt espanjalainen Iker Lecuona liittyy ensi kaudella Aki Ajon kipparoimaan Moto2-tiimiin kaksivuotisella sopimuksella.

Red Bull KTM Ajo ja espanjalainen Iker Lecuona ovat solmineet kahden kauden mittaisen sopimuksen Moto2-luokassa kilpailemisesta. 19-vuotias espanjalaiskuljettaja korvaa ensi kaudella KTM:n MotoGP-tiimiin siirtyvän Brad Binderin. Tallitoverikseen Lecuona saa tiimissä jatkavan hallisevan Moto3-mestarin, Jorge Martinin.

Vuoden 2016 puolivälissä MM-sarjassa debytoineella Lecuonalla on kolmen vuoden kokemus Moto2-luokasta. Viime vuonna hän saavutti ensimmäinen palkintokorokesijoituksensa sijoittumalla toiseksi Valencian GP:ssä. Kauden 2019 alkupuoliskon jälkeen espanjalaiskuljettaja on Moto2-luokan pisteissä kuudentenatoista.

Pit Beirer, KTM:n moottoriurheilutoimintojen johtaja:
”On hienoa, että saamme tiimiimme Ikerin kaltaisen nuoren lupaavan kuljettajan. Se, että kuljettajat haluavat olla osa MotoGP-ohjelmaamme, on jälleen uusi sulka Akin ja hänen tiiminsä hattuun. Meillä on viime vuosina ollut useita nopeita Moto2-kuljettajia ja toivomme, että Iker kirjoittaa tähän tarinaan oman lukunsa.”

Aki Ajo:
”On upeaa saada ilmoittaa tästä uudesta, KTM:n, Ajo Motorsportin ja Iker Lecuonan välisestä sopimuksesta. Saamme työskennellä meille entuudestaan tutun kuljettajan kanssa, joten tunnemme hänet, hänen etiikkansa ja ajotyylinsä, mikä on epäilemättä erittäin positiivinen asia. Lisäksi olen erittäin vaikuttunut siitä, kuinka Iker on kehittynyt MM-sarjassa kilpaillessaan. Hän on oppinut tällä tasolla edellytettävät työskentelytavat ja ennen kaikkea kasvanut kuljettajana. Hänen viimeaikaiset suorituksensa ovat osoittaneet, että hän on kerryttänyt runsaasti kokemusta ja kuuluu tällä hetkellä Moto2-luokan kärkikuljettajiin.”

Iker Lecuona:
”Olen todella iloinen sopimuksestani Red Bull KTM Ajon kanssa. Se on suuri askel urallani ja olen aina halunnut ajaa virallisessa tiimissä, joka tarjoaa tällaiset mahdollisuudet. Tulen takuulla antamaan kaikkeni taistelussa maailmanmestaruudesta.”

Uusin numero