Iiro Laitinen Karjalan Kankailla Cross Countryn voittoon

Kilpailun kesto Kiteellä oli kaksi tuntia lukuun ottamatta naisten ja nuorten lähtöä, joka oli tunnin mittainen. Nopeimmat kuljettajat kiersivät seitsemän kilometrin pituisen radan 13 kertaa.

Yleiskilpailua johtivat alkuun Pohjois-Karjalan moottorikerhoa edustavat veljekset Tommi ja Miika Mäkinen. Tommille tuli laskuvirhe ja pyörästä loppui bensiini reitille noin 40 minuutin kohdalla. Miikalla taas katkesi kytkinvaijeri. Se vaikeutti ajamista sen verran, että extreme-esteiden kiertolenkillä pyörä teki ylimääräisiä piruetteja ja Miika joutui ajamaan pari kurvia suoraksi. Tämä johti hylkäykseen.

Yleiskilpailun voittoon ajoi lopulta saman kerhon Iiro Laitinen. Toiseksi ajoi Heinolan moottorikerhon Riku Rouhiainen ja kolmanneksi Hyvinkään moottorikerhon Mikko Pihlajavesi.
Samassa lähdössä ajoivat B-luokka ja veteraanit. B-luokan voittoon ajoi Jämsän Seudun moottorikerhon Matias Savo. Veteraanien voittoon taiteili ilman takajarrua Tuusulan moottorikerhon Karri Tikkanen.

Harrastajalähtöä johti Pohjois-Karjalan moottorikerhon Jere Taulio, mutta hän kaatui crossiradalla ja joutui keskeyttämään kilpailun. Voittoon ajoi Joutsan moottorikerhon Jari Reponen.
Naisten luokan voittoon ajoi Padasjoen moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi. Samassa lähdössä ajetun nuorten luokan voitti Espoon moottorikerhon Jami Numminen.
Kitteellä ajettiin CC-kilpailu nyt toista kertaa. Kilpailu tullaan järjestämään uudelleen ensi syksynä.

Tiedote: Janne Tervola

Uusin numero