Ihmepoika räjäytti somen, villitsi pääministerin ja rikkoi ”kuninkaan” ennätyksen

Vasta uransa toisen MM-osakilpailun ajaneen 17-vuotiaan malesialaisnuorukaisen nimi on ollut sen jälkeen kaikkien huulilla.

Khairul Idham Pawin onni on tavallaan se, että hän on parhaillaan matkalla Austinin osakilpailuun Texasiin. Kotimaassaan ja MotoGP:tä tunnetusti intohimoisesti fanittavassa Malesiassa hän olisi joutunut todellisen hullunmyllyn pyörteisiin.

Termas de Rio Hondo-radan kostealla pinnalla slicks-renkailla kaikki ällikällä lyöneestä Khairul Idham Pawista tuli kautta aikojen ensimmäinen MotoGP-sarjan malesialainen voittaja ja takuuvarma – kaikella kunnioituksella Rossi ja kumppanit –  yleisömagneetti lokakuun lopulla Sepangin radalla ajettavaan Malesian GP:hen.

Sosiaalinen media sekosi ja käytännössä räjähti Malesiassa ihmepojan voiton jälkeen. Ylistystä sataa monsuuniakin rajummin ja voitto villitsi Twitterin välityksellä myös ison joukon maan silmäätekeviä pääministeri Datuk Seri Najib Tun Razakin johdolla.

Temppu ja sen tekijä siivitti Perakista kotoisin olevan Asia-tiimin Honda-kuljettajan myös MotoGP-sarjan historian kirjoihin.

Khairul Idham Pawista tuli näet 17 vuoden ja 196 päivän iässä kaikkien aikojen nuorin GP-voittaja Euroopan ulkopuolelta.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan MotoGP-legendaksi kruunattu ja kuninkuusluokassa kaksi mestaruutta saavuttanut australialainen Casey Stoner. MotoGP-sarjan auringontarkan statistiikan mukaan Stonerilla oli ikää 18 vuotta ja 17 päivää, kun hän tuuletti kaudella 2003 Valencian kisan voittoa 125-kuutioisissa kilpaillessaan.

Uusin numero