Ihmeen hyvää Iisalmesta

Olvin vanha mainoslause on edelleen ajankohtainen. MP-messuilla kuulumisia vaihtoivat iisalmelaiset RR-legenda Teuvo ”Tepi” Länsivuori ja Suomen naismotocrossin kärkikuljettaja ja vuoden 2013 enduron EM-hopeamitalisti Sanna Kärkkäinen äitinsä Tarja Kärkkäisen kanssa.

Sanna Kärkkäisen vasen olkapää operoitiin kuluneella viikolla ja nyt iisalmelaisella on edessään kuukausien mittainen toipilasaika. Seuraavat neljä-viisi viikkoa käsi on pidettävä kantositeessä, ja ajohommista Kärkkäinen voi haaveilla aikaisintaan huhtikuussa.

-Lääkärin mukaan voin harkita ajamista noin kolmen kuukauden päästä. Tulevalla kaudella en ehkä pysty ajamaan täyttä kautta, mutta otan toipilasajan treenaamisen kannalta. Keskityn harjoittelemaan osa-alueita, jotka ovat minulle vaikeita, ja aion tehdä paljon tekniikkaharjoituksia ja tietysti ihan perusajamista. Vuonna 2015 tavoitteeni on suunnata jälleen ulkomaille.

Myös Teuvo Länsivuoren mieli halajaa maailmalle. 68-vuotias entinen ratamoottoripyöräilijä tekee paluun kilparadoille ja osallistuu muutamaan Euroopassa järjestettävään classic-luokan kilpailuun.

Teksti ja kuva: Virpi Rautiainen

Uusin numero