IDM-sarjan menestyjät pitelemättömiä myös Suomen radoilla

IDM-sarjan sivuvaunuluokkaa 30 pisteen erolla johtava Päivärinta voitti SM-sarjan päätöskilpailun Motoparkin radalla Virtasalmella. Tuuli puolestaan pokkasi ykköspytyn Superstock 600-luokassa.

Päivärinnalla oli poikkeuksellisesti kyydissään keravalaisen vanha purkkiorja Harri Hiljanen. Mutta se ei menoa hiljentänyt. Paalupaikalta matkaan sännännyt kaksikko peittosi kakkoseksi kaasutelleen Juha Nikkanen/Sami Pitkonen duon reilulla 11 sekunnilla.

Kauden toinen esiintyminen SM-sarjassa oli samalla toinen voitto ja se takasi keravalaiselle luokan SM- Cupin pronssia. Mestariksi kruunattiin Motoparkin kilpailun laistanut Tapio Mustonen/Tomi Koskinen.

– Makkulan tiimi tarjosi kunnon vastuksen. Harmi, että ne joutui keskeyttämään. Ei meilläkään pelit iskussa olleet. Jarrut oli aivan loppu. Veryttelyähän tämä oli jatkoa ajatellen, tuumaili Päivärinta kilpailun jälkeen viitaten tiukkaan kamppailuun keskeyttämään joutuneen Petri Makkula/Harri Asumaniemi kaksikon kanssa.

IDM-sarjan merkkiluokkaa, Yamaha R6 Dunlop cuppia suvereenisti hallitseva Tuuli koki kovia lauantaisessa aika-ajossa, jossa raju kaatuminen kyseenalaisti imatralaisen osallistumisen sunnuntain kilpailuun.

Pyörä parsittiin yön aikana kuntoon ja Tuuli kiitti voittamalla Superstock 600-luokan kaksiosaiseksi sadekuuron vuoksi tuomitun kilpailun reilulla 2 sekunnilla.

– Tänään onnistui startit hyvin ja sain jo ensimmäisillä kierroksilla vedettyä kaulaa kavereihin, etteivät päässeet imuun. Uusintastartti oli tiukempi, enkä siinä päässyt karkuun. Pysyi ne kyllä silloinkin takana, kertasi 16 vuotias tiukan kilpailun ratkaisupaikkoja.

Superstock 600-luokan Suomen mestariksi kruunattiin kiteeläispilotti Erno Kostamo, joka ratkaisi pelin jo edellisessä SM-osakilpailussa. Niki Tuuli sijoittui yhden kilpailun tuloksellaan viidenneksitoista.

Sekä Päivärinnan ja Tuulen urakointi jatkuu tulevana viikonloppuna Sachsenringin radalla itäisessä Saksassa. Tuolloin jaetaan IDM-sarjan toiseksi viimeiset pisteet ja kumpaisellakin on mahdollisuus ratkaista sarjavoitto jo ennen Hockenheimissa syyskuun puolivälissä ajettavaan päätöskilpailua.