Ibizalla ilakoinut Marquez hakee USA:n maaperältä jo yhdeksättä voittoa putkeen

Marquez käynnisti vastahyökkäyksensä kesätauon alla voittamalla Saksan GP:n ja tästä on tarkoitus jatkaa tulevana viikonvaihteena legendaarisella Indianapolisin radalla.

Lomat on vietetty, akut ladattu iloisesti Ibizalla ja Rossi saa olla varuillaan Yamahan puikoissa.

Syystäkin, sillä USA on Marquezin maaperää. Hän on voittanut kahdeksan viimeistä ison lätäkön tuolla puolen ajettua kisaa Austin ja aiemmin MM-kartalla ollut Laguna Seca mukaanluettuna.

”Rakasta kilpailemista
USA:n maaperällä!”

Varsinkin Indyssa Honda on vienyt ja muut ovat vikisseet.

Hondan tehdastiimin kuljettajat ovat kuitaneet USA:n GP:stä viisi viimeisintä voittoa. Casey Stoner löi alkutahdit vuonna 2011 ja Marquez sekä hänen tiimikaverinsa Dani Pedrosa ovat jatkaneet siitä.

– Loma on ollut mahtavaa aikaa ja viikko Ibizalla ystävieni kanssa oli fantastinen. Tarvitsin tosiaankin sitä, myöntää alkukauden vaikeuksien jälkeen taas tutun iskun päälle saanut Marquez.

Marquez matkusti Indyyn paineitta ja hymyssäsuin. Hänelle kelpaavat jatkossa vain ja ainostaan voitot riskejäkään kaihtamatta. Menetettävää ei enää ole. Kaikki on pelkkää voitettavaa.

– Rakastan kilpailemista USA:n maaperällä ja arvostan fanien intohimoista suhtautumista lajiimme. Pidän Indysta, vaikka se onkin hankala sen vuoksi, että asfaltin luonne vaihtelee eri puolilla rataa, Marquez kuvailee myös olemattomista korkeuseroista tunnettua, ovaalin sisään rakennettua työmaataan.

Rentounut Pedrosa on
Indyn musta hevonen

Pedrosa varmisti kesätauolle lähdettäessä Hondalle kaksoisvoiton Saksassa.

Pedrosan kesäloma sujui hänelle luonteenomaisesti ja Marquezia rauhallisemmissa merkeissä Sveitsissä, jossa espanjalainen pitää hulppeaa majaansa.

– Tunnen itseni rentoutuneeksi ja valmiiksi kauden jälkimmäiselle puoliskolle.

– Olen saavuttanut Indyssa varsin hyviä tuloksia ja lähden taas taistelemaan voitosta. Indyssa pyörän säätäminen saattaa joskus osoittautua todella vaikeaksi radalla vallitsevan erilaisen pidon vuoksi, joten siihen on taas kiinnitettävä erityistä huomiota, painottaa Pedrosa.

Kuljettajat alkavat ravistella kesätauon ruosteita ranteistaan perjantaina Indyssa ajettavilla vapailla harjoituksilla. Pelin avaa tuttuun tapaan Moto3-luokka, jonka ensimmäinen treeni ajetaan klo 16 Suomen aikaa.

https://www.youtube.com/watch?v=FTNHMY8eNSk

 

Uusin numero