Ian Hutchinson jatkaa vahvoja otteita TT-viikolla

Aamuinen sumu pakotti siirtämään TT:n kolmannen kilpailupäivän aikataulua ja kilpailut saatiin käyntiin klo 12:45. Ensimmäisenä oli vuorossa Monster Energy Supersport TT 2.
Ian Hutchinson ja Michael Dunlop olivat käytännössä tasoissa ennen ensimmäisen kierroksen vuoristo-osuutta, mutta siitä eteenpäin kilpailu oli Hutchyn hallinnassa. Yhtä turvallinen kuin Hutchyn kärkipaikka oli Dunlopin toinen sija, sillä Dean Harrison ei kyennyt häntä haastamaan.
Voitto oli Hutchyn kolmas tämän vuoden TT:ssä ja kaikkiaan 14. mikä nostaa hänet tasoihin Mike Hailwoodin kanssa TT-voittojen määrässä. Lisäksi Hutchinson on voittanut kaikki neljä viimeisenä kahtena vuonna ajettua supersport-luokan kilpailua.

Seuraavaksi vuorossa oli SES TT Zero –luokan kilpailu, jonka vei nimiinsä Bruce Anstey Mugenilla. Kilpailua alussa niinikään Mugenilla johtanut John McGuinness joutui ongelmiin Ramseyssä, ja putosi kolmanneksi, kun ohi ehti myös Victoryn William Dunlop. Anstey otti 11. TT-voittonsa ja Dunlop ajoi Victorylle komean kakkossijan tiimin toisella yrittämällä.

Päivän kolmantena ja viimeisenä kilpailuna ajettiin Bennetts Lightweight TT, joka alkoi James Hillierin hallinnassa. Toisella kierroksella Ivan Lintin siirtyi kärkeen vetäen pientä kaulaa Hillieriin. Kolmossijasta käytiin koko kilpailun ajan tiukkaa taistelua, jossa kovimmat kamppailut kävivät Gary Johnson, Stefano Bonetti ja Martin Jessopp – viimeksi mainittu oli lopulta etevin.
Lintin voitti 12,472 sekunnin erolla ennen Hillieriä, joka oli lähemmäs kaksi minuuttia Johnsonia ripeämpi. Voittonsa myötä Lintinistä tuli ensimmäinen Lightweight TT:n voittoon peräkkäisinä vuosina ajanut kilpailija.
Lightweight-luokan lähtöön osallistui myös Tuukka Korhonen, joka joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella tekniseen vikaan.

Mansaaren TT huipentuu perjantaina 10.6 kesäkuuta, kun vuorossa on sivuvaunujen toinen kilpailu sekä Senior TT.