Hyvinkään MM-sirkus täydessä käynnissä aurinkoisessa kelissä

Hyvinkäälle saapunut MM-sirkus on vallannut Vauhtipuiston varikon ja aurinko hellii kisavieraita. Päivän avanneiden MX1-  ja MX2-harjoitusten myötä suomalaiset ovat päässeet haistelemaan suuren kansainvälisen moottoriurheilutapahtuman tuulia.

Suomen osakilpailu on kerännyt laajaa huomiota myös ympäri maailman. Eilen paikan päälle avattu Maailmanmestareiden puisto sekä Heikki Mikkolan ja Pekka Vehkosen välinen titaanien taisto ATV:iden puikossa GP-radalla on herättänyt ihastusta moottoriurheilupiireissä. Maailmanmestarit kiersivät rataa kuin kisavuosista olisi vain hetkinen-

– Ei uskalla enempää ajaa, jos ei enää haluakaan lopettaa, Mikkola naureskeli riisuttuaan kypärän.

Niinikään Vehkonen innostui lajista, jota kokeili nyt ensimmäistä kertaa.

– Tosi hienoa oli päästä vähän hyppimään radalle. Pitäisiköhän mun jatkaa kilpauraani vielä, on tämä niin makea juttu!

Promoottori tyytyväinen

Suomessa nyt historian ensimmäistä kertaa järjestetty MX1 ja MX2 –luokkien MM-osakilpailu on kerännyt sekä sarjan promoottorilta Youthstreamelta että Kansainväliseltä Moottoriliitto FIM:ltä suuret kiitokset. Ennätysajassa kokoon kasattu tapahtuma on jo nyt ylittänyt kaikki odotukset.

– Meidän tarkoituksemme on onnistua, se on ainoa vaihtoehto, koska haluamme kisan tulevan jatkossakin Suomeen. Tähän mennessä kaikki näyttää todella upealta ja järjestelyt ovat toimineet erittäin hienosti, Wolfgang Srb FIM:stä toteaa.

Kullas harjoitusten viides

GP-viikonlopun käynnistäneiden MX2-harjoitusten nopeinta vauhtia piti yllä Hollannin maailmanmestari Jeffrey Herlings. Suomen tämän hetken kirkkain MX-tähti Harri Kullas ajoi viidenneksi.

Miika Oinonen oli harjoitusten 26., Jami Numminen 28., Joonas Heimonen 30., Valtteri Malin 31. ja Tommi Metsola 34. MX2-luokan harjoituksiin starttasi yhteensä 34 ajajaa.

MX1-harjoituksissa kovimman ajan kirjasi nimiinsä Belgian Kevin Strijbos. Kuusinkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli oli viides.

Suomalaisista Ludde Söderberg oli 16., Teemu Lehtinen 24., Toni Eriksson 25., Marko Kovalainen 27. ja Riku Rouhianen 29. MX1-luokan harjoituksiin osallistui yhtensä 30 kuljettajaa.

Uusin numero