Hyvinkään MM-motocrossista muodostui jättimenestys – ensi vuoden kilpailu on jo selviö

 Antonio Cairoli vei nimiinsä MX1-luokan ja Jeffrey Herlings voitti MX2-luokan osakilpailun katsojamäärän – komeat 23 000 – ylittäessä kaikki odotukset.

Motocrossin MX1- ja MX2-luokkien Suomen MM-osakilpailu tarjosi näyttävyyttä koko rahan edestä.

Helteinen keli ja vaativa rata imivät mehut kuljettajista, jotka joutuivat puristamaan täysillä kestääkseen kaksi 35 minuutin erää. Maailmankärkikuljettajat näyttivät, että he heiluttavat tahtipuikkoa myös ennestääntuntemattomalla radalla.

Lajin kuusinkertainen maailmanmestari Italian Antonio Cairoli vei nimiinsä MX1-luokan belgialaisduo Clement Desallen ja Kevin Strijbosin viedessä podiumin toisen ja kolmannen paikan.

Hollantilainen maailmanmestari Jeffrey Herlings taas voitti MX2-luokan Australian Dean Ferrisin sijoittuessa toiseksi ja Ranskan Jordi Tixierin kolmanneksi.

Kullas hienosti
kuudes kotikisassa

Suomalaisista parhaan sijoituksen kirjasi nimiinsä KTM-Motorsportin Harri Kullas, joka oli MX2-luokan yhteistuloksissa kuudes.

Miika Oinonen oli luokan 28., Joonas Heimonen 29., Tommi Metsola 31., Valtteri Malin 32. ja Jami Numminen 34. MX1-luokassa paras suomalainen oli Ludde Söderberg joka saavutti luokasta ensimmäiset MM-pisteensä ollen ensimmäisessä erässä 18. Yhteispisteissä mies oli 21. Toni Eriksson oli 25., Teemu Lehtinen 26. ja Marko Kovalainen 27.

Kaksi suomalaisista joutui jättämään leikin kesken. Jami Numminen mursi mahdollisesti veneluunsa ja Jani Koskirannalla epäillään kämmenluun murtumaa.

Pyrhönen ja
Räikkönen tyytyväisiä

Kimi Räikkösen omistaman ja motocrossin MM-mitalisti Antti Pyrhösen johtaman Ice1Racing Teamin ranskalainen ajaja Xavier Boog loukkasi polvensa lauantain karsintaerässä rajun kaatumisen seurauksena eikä voinut osallistua itse kilpailuun.

Sen sijaan tallin portugalilaiskuljettajan Rui Gonqalvesin seitsemäs sija tyydytti niin Pyrhöstä kuin myös paikan päälle saapunutta Räikköstä, joka nautti Hyvinkään ilmapiiristä.

– Rui ajoi hienosti, kyllä tähän saa olla tyytyväinen. Teimme hyvää työtä koko viikonlopun ajan, Pyrhönen iloitsi.

Katsojatavoite ylittyi reilusti –
Suomi isännöi kisoja myös ensi vuonna

Kauden 12. MM-osakilpailu saatiin yllättäen Suomeen, kun Venäjän osakilpailu peruttiin.

Näin ollen valmistautumisaika oli ennätyksellisen lyhyt – vain neljä kuukautta. Siitä huolimatta kilpailuviikonloppu ylitti kaikki odotukset.

Ennakkoon ilmoitettu 8 000 katsojan tavoite lähes kolminkertaistui, kun viikonlopun aikana kansainvälisestä MM-sirkuksesta nautti sarjan promoottori Youthstreamin ilmoittaman virallisen tiedon mukaan yhteensä huimat 23 000 ihmistä.

– Mieleeni tuli eräs suuren suomalaisen sanonta ”Leave me alone, I know what I am doing”, mutta unohtaen ensimmäisen osan. Täällä kaikki tiesivät, mitä tekivät ja me haluamme tulla Suomeen uudestaan ja uudestaan ja mehän tulemme, Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n motocrosskomission johtaja Wolfgang Srb totesi. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Suomi tulee isännöimään maailman kovatasoisinta motocrossia myös ensi vuonna!    

Niinikään Youthstream oli erittäin tyytyväinen. Presidentti Giuseppe Luongo teki harvinaisen eleen saapumalla tuomariston kokoukseen kiittämään henkilökohtaisesti järjestäjiä.

– Teimme hienoa yhteistyötä Suomen Moottoriliiton ja Hyvinkään Moottorikerhonkanssa. En ole koskaan nähnyt henkilökuntaani niin iloisina työskentelemässä. Tämä tulee sydämestä, kun sanon: tämä kilpailu oli todellinen menestys. Haluammejatkaa yhteistyötä Suomen kanssa!

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/LiveResFrame.aspx

Uusin numero