Hyvinkäälle hurja määrä kuljettajia

Kauden 13. motocrossin MM-osakilpailu järjestetään ensi viikon viikonloppuna Hyvinkäällä, jossa kaupunki odottaa jo innolla kansainvälisen sirkuksen saapumista. Kilpailuun on ilmoittautunut kuuteen eri luokkaan yhteensä noin 250 kuljettajaa.

– Meidän tulee tehdä katsojille elämys, pelkkä moottoriurheilukilpailu ei enää riitä, kilpailunjohtaja Tapio Kiivanen toteaa.

Motocrosstähtien lisäksi Hyvinkään Vauhtipuistossa tuleekin olemaan myös oheistoimintaa after partyista lähtien.

Myös viime vuoden kisassa upealla äänellään sykähdyttänyt Diandra tulee tälläkin kertaa avaamaan MM-viikonlopun Maamme-laululla ja on tavattavissa sunnuntaina Hyvinkään kaupungin ständillä.

Hyvällä mallilla

Kiivanen on tyytyväinen töiden etenemiseen.

Seuraavat puolitoista viikkoa tulevat näyttämään, miten viime vuoden pohjatyö on onnistunut. Järjestäjät odottavat paikalle 15 000 katsojaa.

– Viime vuonna tässä vaiheessa oli tilanne, että paljon oli töitä tehty, mutta ei tiedetty mitä oli edessä. Nytkin on tehty paljon töitä, mutta sen sijaan tiedetään, mitä on luvassa, joten tilanne on helpompi. Kuitenkin silti on vielä paljon töitä edessä ennenkuinkilpailu saadaan alkuun, Kiivanen tuumi.

Kaupungin johto on
innoissaan MM-spektaakkelista

Niinikään kaupungin johto odottaa innolla MM-spektaakkelin isännöintiä.

Sarjan promoottorin Youthstreamin tietojen mukaan Hyvinkään kilpailun näkemään jälleen kerran noin 55 miljoonaa TV-katsojaa ympäri maailman.

– Tällaista toimintaa tarvitaan Hyvinkäälle ja näin suuri tapahtuma on koko Suomen juttu. Hyvinkään moottorikerho on tehnyt loistavaa työtä ja tämä MM-osakilpailu on osoitus siitä, että yhteistyössä on voimaa, kaupunginjohtaja Jyrki Mattila hehkuttaa.

MM:llä vaikutus myös
kansallisiin tapahtumiin

Hyvinkäällä tullaan näkemään ensi viikolla maailman kovimmat motocrosskuljettajat. Myös Suomen Moottoriliitto kokee, että on ensiarvoisen tärkeää saada maahamme mahdollisimman paljon kansainvälisiä kilpailuja.

– Muistan, kun Heikki Mikkola ajoi vuonna 1974 Erkylän radalla. Esikuvat syntyvät siis kilpailuissa ja arvokilpailujen merkitys on todella suuri, jotta saadaan uusia suomalaistähtiä tulevaisuudessa, Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist toteaa.

– MM-spektaakkelien järjestämisen myötä syntyy halu tehdä myös parempia kansallisia kilpailuja, joten siinäkin mielessä näillä kilpailuilla on suora vaikutus maamme moottoriurheilulle. Ja täytyy korostaa, että Suomessa on järjestetty loistavia kilpailuja. Saamme edelleenkin kiitosta viime vuoden Hyvinkään osakilpailusta niin promoottorilta Youthstreamilta kuin Kansainväliseltä Moottoriliitto FIM:ltäkin. Se, että Hyvinkäällä onnistuttiin järjestämään heti ensimmäisellä kerralla niin loistava tapahtuma, on tiivistänyt meidän yhteistyötämme näiden tahojen kanssa, Ljungqvist iloitsi.

Motocrossin MM-kauden 13. osakilpailu järjestetään Hyvinkäällä 12.-13. heinäkuuta.

Viikonlopun aikana ajetaan myös EMX250 ja EMX300 -luokkien EM-osakilpailu sekä junioreiden EMX65 ja EMX85 -luokkien EM-finaali.

Viime vuonna Suomi isännöi ensimmäisen kerran tapahtumaa ennätysyleisön todistaessa titaanien taistoa.

Uusin numero