Hyvinkäällä koko perheen Superlauantai

Hyvinkään Moottoriurheilukeskus avaa ovensa jännittävälle ja toiminnantäyteiselle päivälle lauantaina 25. toukokuuta! Tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi – luvassa on huippu-urheilua, vauhtia ja viihdettä koko perheelle. Ja mikä parasta, sisäänpääsy on täysin ilmainen!

Hyvinkää kokoaa yhteen moottoriurheilun eri lajien huippuosaajat ja innokkaat harrastajat kilpailemaan neljän lajin SM-kilpailuissa. Enduro, Supermoto, Circuit Racing ja RC-autot tarjoavat katsojille nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Tapahtumat sijoittuvat Moottoriurheilukeskukseen ja sen välittömään läheisyyteen, joten tarjolla on mahdollisuus seurata ainutlaatuista moottoriurheilutunnelmaa aivan lähietäisyydeltä.

Päivä tarjoaa unohtumattoman elämyksen niin innokkaille moottoriurheilun harrastajille kuin koko perheelle.

Enduro
Hyvinkään kilpailussa on paikalla koko SM-kärki sekä kolminkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes ja Enduron vuoden 2022 Junioreiden MM hopeamitalisti Roni Kytönen.

 – Hyvinkää on tunnettu erinomaisesti järjestetyistä kilpailuista, sekä todella hienoista reiteistä, eikä tämä vuosi tee tähän poikkeusta, toteaa kilpailunjohtaja Janne Koski.

Naisten SM-sarjassa kilpailu on todella tiukkaa ja viisi kuljettajaa mahtuu yhden pisteen sisälle, joten Hyvinkäältä jaettavat pisteet ovat todella arvokkaita. Kilpailun ennakkosuosikkeina lähtevät reitille Jämsän Seudun Moottorikerhon Viivi-Maria Mäkinen sekä Riina Lampinen

Miesten SM-sarjassa on vahva osallistujajoukko ja paikalla ovat kaikkien luokkien kärkikuljettajat. Luokkakohtaisissa kilpailuissa tulee tiukkaa taistelua, mutta yleiskilpailun kärki tulee olemaan erityisten jännittävä seurattava. Ennakkosuosikin viitan kantavat Eero Remes (Tuusulan Moottorikerho) ja Roni Kytönen (Jämsän Seudun Moottorikerho) mutta vahvan vastuksen tulee tarjoamaan Peetu Juopaluoma (Mäntän Seudun Moottorikerho), Samuli Puhakainen (Hämeenlinnan Moottorikerho) & Eemil Pohjola (Jämsän Seudun Moottorikerho)

Kilpailukeskuksena toimii Hyvinkää Moottoriurheilukeskus (Hikiäntie 1508, Hyvinkää). Kilpailukeskuksessa tarjolla ravintolapalvelut. MK1 ja MK4 kulkevat lähellä kilpailukeskusta, joten mahdollisuus seurata kuljettajien suorituksia on erinomainen. Kilpailijat ovat reitillä klo 09:30-15:30.

Circuit racing ja Supermoto
Supermoto on yhteislähdöllä tapahtuva nopeuskilpailu, joka ajetaan, osittain tai kokonaan päällystetyllä radalla. Vuoden 2024 SM-kausi avataan Hyvinkäällä ja paikalla ovat vuoden 2023 mestarit Jerry Miikki ja Eemeli Åsted, sekä iso joukko vahvoja haastajia. 

Circuit racing -kilpailut tapahtuvat asfalttiradalla, ja tässäkin lajissa Suomesta on tullut vahva joukko kuljettajia maailmalle, aina maailmanmestaruuteen saakka.

Lajit tarjoavat todella vauhdikkaan ja nopeatempoisen päivän, jossa päivän aikana nähdään modernien gladiaattoreiden kisailua todella yleisöystävällisessä lajeissa.

Circuit racingin kisalähdöt ajetaan klo 10:30 – 14:00 ja supermoton klo 15:30-18:00. Rata-alueena on Hyvinkään karting-rata (Hikiäntie 1507, Hyvinkää).

RC-autot
Radio-ohjattavien autojen eli RC-autojen yleisimmät kokoluokat Suomessa ovat 1:12, 1:10 ja 1:8.  Hyvinkäällä ajetaan M8- ja M8e-luokkien SM-osakilpailu. RC-autoissa säätöjen määrä on lähes yhtä suuri kuin 1:1 autoissakin.

Teksti: tiedote, kuva: Sanna Partanen, Jani Partanen

Uusin numero